2009. július 23., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 104-105. (777-778.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 + (font csomag) Főszerkesztő
Mit hoz egy új elnök?

Arszenyij Jacenyuk, Viktor Juscsenko, Viktor Janukovics. Hogy mi a közös bennük? A jövő évi elnökválasztás jegyében mindhárman Kárpátaljára látogattak. Egy új elnök, egy új kormány képes csökkenteni a válság hatásait?

Szabó Ambrus önkormányzati képviselő (Nagypalád):

– Nehezen, mert hihetetlen mélységbe vitték az országot. Ukrajnában a világban tapasztalható krízistől függetlenül is válság van, ami a politikumnak "köszönhető". Másrészt hiába jön új elnök, ha nem lesz új, működőképes parlament.

– Ha lenne, az változtatna a helyzeten?

– Attól függ, hogy milyen szakemberek kerülnének a minisztériumok élére. Ha jók, gyorsabban kilábalnánk a válságból, ha olyanok, mint amilyenek most vannak, akkor nemhogy marad a jelenlegi helyzet, hanem még rosszabb lehet.

Kovács Lívia vállalkozó (Ungvár):

– Nekem úgy tűnik, hogy a kisemberek véleményével, gondjával-bajával senki sem foglalkozik. A "nagyok" hozzák a döntéseket, melyek főként az ő érdeküket szolgálják. Jó lenne, ha jönne egy olyan államfő, aki valóban azt tenné, amit ígér. Juscsenkóban valóban hittek az emberek, kiálltak mellette, és bíztak a nagy változásban. A hozzá fűzött reményeket azonban nem váltotta be.

– Ön szerint a jelenlegi politikusok között van olyan, aki képes lenne rendezni Ukrajna megtépázott hírnevét és helyreállítaná gazdaságát?

– Az igazat megvallva már nagy szükség lenne rá.

T. V.–V. M.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó