2009. július 23., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 104-105. (777-778.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 + (font csomag) Főszerkesztő
Sötét percek
Illegális mákültetvények

Évek óta tilos és büntetendő országunkban a máktermesztés. Vidékünk gazdái azonban sokszor képtelenek ellenállni a csábításnak. A legutóbb például a rendőrök az Ilosvai járásban bukkantak több mákültetvényre. Bilkén az egyik háztájiban 580 szál növényt fedeztek fel és semmisítettek meg. Iloncán is hasonló nagyságú ültetvényt számoltak fel. Boródon (Brid) a lefülelt gazda a fokhagymaágyásban próbálta elrejteni a máktöveket. A rendőrség tájékoztatója szerint nem érdemes kísérletezni. Száz tő mákért ugyanis már büntetőjogi eljárást indítanak a vétkes ellen.

Kirabolták a fürdőzőket

Kerékpárral ment kirándulni, de gyalog volt kénytelen hazatérni két munkácsi fiatalember, miután megálltak egy tó partján, hogy megmártózzanak. A kirándulók a part menti bokor aljában hagyták a kétkerekűeket és a többi holmijukat. A fürdőzés után azonban megdöbbenve vették tudomásul, hogy valaki ellopta ruháikat, pénzüket, maroktelefonjaikat és a kerékpárokat is.

Halálos baleset

A kórbonctani vizsgálat eredményeként megállapítást nyert, hogy nem bűncselekmény áldozata lett az a férfi, aki Técsőn a kórházba szállítás közben halt meg. Az illető testén éles tárgytól származó súlyos sérülések voltak, melyeket odahaza ittas állapotban szenvedett el. Az ötvenhat éves férfi részegen hazatérve nekiesett a bejárati ajtónak és betörte annak üvegét. A testébe fúródó szilánkok több helyen megvágták az artériát, aminek következtében a szerencsétlen elvérzett.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó