2009. július 23., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 104-105. (777-778.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 + (font csomag) Főszerkesztő
A félkarú rablók végnapjai

A pénznyerő gépeket üzemeltető vállalkozásokat megszüntették, törvény tiltja az ilyen berendezések birtoklását és működtetését. Ám vidékünkön számos vállalkozó mind a mai napig fittyet hány erre. A rendőrség szerint azért, mert nem szívesen mondanak le a könnyű pénzszerzésről.

A megyei rendőrség sajtószolgálatának tájékoztatója szerint hadat üzentek a félkarú rablóknak és üzemeltetőiknek. A gazdasági bűnözés elleni osztály, a nyomozói szervek és más rendőri egységekből alakított operatív csoportok járják a településeket, hogy kiszűrjék a törvénytelenül működtetett játékbarlangokat.

Ilyen létesítményre bukkantak a napokban Ilosván az egyik szórakozóhelyen. A helyiség üzemeltetője azt állította, először hall a tiltó törvényről. Ám, mint köztudott, a törvény nem ismerete senkit nem ment fel a felelősségre vonás alól. A játékautomatákat természetesen elkobozták, a tulajdonos ellen pedig eljárást indítottak. Ha minden a hatályos törvény szerint történik, akkor milliós nagyságrendű pénzbírságot szabhat ki rá a bíróság.

Illegálisan működtetett félkarú rablókra találtak a rendőrök több ungvári üzletben, kávézóban is. Ezek ugyancsak az ilosvai gépek sorsára jutottak.

Összességében eddig 84 alkalommal akadtak a tilalom ellenére üzemeltetett pénznyerőkre. A törvénysértők ellen eddig 35 büntető eljárást indítottak.

A rendőrség a lakosság segítségére is számít a sokak életét megkeserítő játékbarlangok felszámolása érdekében. Ezért létesítették a rendőrségi forródrótot. A 8-22-69-51-44 telefonszámon bárki bejelentést tehet, ha valahol törvénytelenül üzemelő játékautomatákat lát.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó