2009. július 23., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 104-105. (777-778.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 + (font csomag) Főszerkesztő
Megerőszakolták a család szeme láttára

Az éjszaka közepén jelentette egy telefonáló a Doneck megyei Makijivka város rendőrségén, hogy az egyik lakásban két férfi erőszakoskodik egy asszonnyal. A kiküldött járőr épp az erőszakos nemi közösülés közben érte tetten az elkövetőket.

Az őrizetbe vett személyekről kiderült, hogy büntetett előéletűek, de a börtönből történt szabadulásuk után látszólag sikerült beilleszkedniük a társadalomba. Eredetileg nem tervezték a család megtámadását, de aznap sokat ittak és elfogyott a pénzük. Az italtól fűtött cimborák egyikének eszébe jutott, hogy a közelben lakik egy ismerőse, aki tartozik neki százharmincöt hrivnyával.

Már nagyon későre járt, amikor bezörgettek a családhoz, ahol vendégekhez illően fogadták őket. A fiatalasszony asztalt terített, italt töltött a poharakba. Egy ideig békés volt a hangulat, de végül az egyik vendégnek eszébe jutott, hogy pénzért jöttek. A házaspár csitítgatta az egyre hangosabbá váló jövevényeket és megígérte, másnap reggel megtéríti az adósságot.

Csakhogy a börtönviselt cimborákkal ekkorra már elszaladt a ló. Fogdosni kezdték az asszonyt. Egyikük letépte róla a ruhát és azt mondta, hogy most már természetben kéri az adósság megtérítését. A férj megpróbált szembeszállni a túlerővel, de nem tudta megvédeni a feleségét. A jövevények megverték majd az ő és tízéves kisfia szeme láttára erőszakoskodni kezdtek az asszonnyal. A férj végső elkeseredettségében rendőrért telefonált.

A támadók ellen csoportosan elkövetett erőszakos nemi közösülés alapos gyanújával indult eljárás. Tettükért héttől tizenkét évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó