2008. október 23., csütörtök Országos közéleti lap IV. évfolyam, 165-166. (633-634.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum Főszerkesztő
Sportvilág
Lányaink a Halicsanka ellen folytatják

Holnap és holnapután Lembergben a Halicsanka ellen folytatja bajnoki szereplését az Ungvári Kárpáti-UNE élvonalbeli női kézlabdaegyüttese.

Az idén lényegesen megfiatalodott, a bajnokságban egyelőre a negyedik helyen álló csapat az esélytelenek nyugalmával készülhetett a két összecsapásra, ám Borisz Petrovszkij vezetőedző szavai szerint benne van a lányok kezében a meglepetés és ezzel együtt az élcsapatokhoz történő felzárkózás esélye.

Alijev-bomba és góleső a BL-ben

Először nyert Portugáliában nemzetközi kupameccset a Dinamo Kijev, de még ennél is örömtelibb, hogy négy év után sikerült BL-meccsen ismét győztesen levonulniuk a pályáról a dinamósoknak.

A portugál bajnok otthonában Jurij Szemin alakulata Alijev 27. percben lőtt távoli szabadrúgásgóljával nyert, s 5 pontjával csoportjában feljött a második helyre a 7 ponttal vezető Ágyúsok mögött. Portugál riválisának három, a török Fenernek egy egysége van. A kijeviek orosz mestere a meccs után külön is megdicsérte fiatal kapusát, a Sovkovszkijt kiszorító Bohust.

Nem mellékesen nem mindennapi gólesőt hozott a labdarúgó Bajnokok Ligájának keddi játéknapja, a nyolc találkozón összesen 36 gól született, ami 4.5-es átlagot jelent, ráadásul a gólok kétharmada mindössze három mérkőzésen született. Azonban ez nem rekord, pusztán csúcsbeállítás, 2000. szeptember 13-án pontosan ugyanennyi találat esett a BL játéknapján. Eredmények: E-csoport: Villarreal–Aalborg 6–3, Manchester United–Celtic 3–0, F-csoport: Bayern–Fiorentina 3–0, Steaua–Lyon 3–5, G-csoport: Porto–Dinamo 0–1, Fenerbahce–Arsenal 2–5, H-csoport: Zenit–BATE 1–1, Juventus–Real Madrid 2–1.

Minden jog fenntartva © 2008 Kárpáti Igaz Szó