2008. október 23., csütörtök Országos közéleti lap IV. évfolyam, 165-166. (633-634.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum Főszerkesztő
Veszélyes szárnyasok és négylábúak

Don, a hároméves kakas több hónapig tartotta rettegésben Braston lakóit. A szárnyas reggelente túl korán fújt ébresztőt a szomszédoknak, utána meg azt leste, mikor tud rátámadni valakire. Leginkább az iskolába tartó gyerekekre vadászott, de nekiment a felnőtteknek, kutyáknak, sőt még a lovaktól sem riadt vissza. Hiába kérték a gazdáját, hogy tegyen valamit, kérésük süket fülekre talált, így nem csoda, ha egy idő után betelt a pohár. A sértettek összefogtak, csapdába csalták az agresszív jószágot, majd egy közös ebéd során elfogyasztották.

Az Egyesült Államokban videotéka ellen intézett támadást egy pulyka. A felbőszült állat a kirakatot betörve jutott be az üzletbe és számos filmet megrongált. A szakértők szerint párzási időszakban néha furcsán viselkednek a hím példányok, ez esetben a kirakatüvegen megjelenő tükörképében egy riválist vélt felfedezni, ezért rontott be a helyiségbe.

A kakas és a pulyka könnyű ellenfél, de egy hegyi kecskével már meggyűlhet a bajunk. Különösen, ha síelés közben támad ránk, és nem tudunk védekezni ellene. Ez történt egy svájci síparadicsomban, ahol a megvadult állat több alkalommal a lesikló turistákat vette célba. A területét védő állat után valóságos hajtóvadászat indult, mivel a biztosító csak akkor fizette volna ki az okozott kárt, ha a kecskét elkapják.

Spanyolországban nagy hagyományai vannak a bikaviadaloknak, de történtek már furcsaságok a tomboló arénában. Pár éve nem volt szükség a torreádor közreműködésére, mert a felbőszült bikát annyira megviselték a körülmények, hogy a viadal előtt összeesett és kimúlt.

Néha egy apró papagáj is nagy galibát okozhat. Annyit telefonált otthonról szeretőjének egy német férfi, hogy a kalitkában gubbasztó madár megtanulta a nő nevét. A felesége felfigyelt erre, nyomozni kezdett, és hamarosan fény derült a titkos románcra. A férfi repült, de a madár maradt, sőt hálából még egy nagyobb kalitkát is kapott.

Minden jog fenntartva © 2008 Kárpáti Igaz Szó