2007. október 13., szombat Országos közéleti lap III. évfolyam, 160. (425.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum Főszerkesztő
Hírszertár

Kijev. Lemond posztjáról Oleg Blohin ukrán szövetségi kapitány, ha a labdarúgó-válogatott nem kvalifikálja magát a 2008-as Európa-bajnokságra. "Ha nem sikerül teljesíteni a küldetést, azaz az Eb-részvétel kivívását, akkor nem folytatom" – mondta a szakvezető, bár hozzátette, feltehetőleg a hazai szövetség vezetősége nem fogadná el a lemondását.

Zürich. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség törölte a szombatra kiírt Új-Zéland – Fidzsi-szigetek világbajnoki selejtező mérkőzést, mert a vendégek kapusa nem kapott beutazási vízumot. Az illetékes új-zélandi hivatal azzal az indokkal utasította el Simione Tamanisau kérelmét, hogy apósa a Fidzsi-szigeteki fegyveres erők tagja.

Prága. Hét cseh futballbírót és három sportági vezetőt felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtottak az ország legnagyobb labdarúgó korrupciós botrányának bírósági tárgyalásán. A legsúlyosabb büntetési tétel tíz hónap, illetve 12 ezer euró volt. A bíróság a rendőrség által lehallgatott telefonbeszélgetések alapján hozta meg ítéletét. A vádlottak az élvonalbeli FC Synot mérkőzéseinek manipulálásában működtek közre. Az ügy ezzel nem zárult le, több mint egy tucat játékvezető és öt klub ellen még folyik a vizsgálat.

Moszkva. Ma Moszkvában rendezik meg az év egyik legérdekesebb ökölvívó-mérkőzését. A Boksz Világszervezet nehézsúlyú világbajnoki címéért hazai közönség előtt szereplő Szultan Ibragimov és a 44 éves amerikai klasszis, Evander Holyfield száll ringbe.

Minden jog fenntartva © 2007 Kárpáti Igaz Szó