2007. október 13., szombat Országos közéleti lap III. évfolyam, 160. (425.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum Főszerkesztő
Szélrózsa
Párttá alakul az MPSZ

Összegyűjtötte a szükséges támogató aláírásokat a Magyar Polgári Szövetség ahhoz, hogy pártként bejegyezzék – jelentette be Székelyudvarhelyen Szász Jenő, a szervezet elnöke.

A csaknem 27 ezer aláírás hitelességét a nyáron szúrópróbaszerűen ellenőrizték, és az alapszabályzat tervezetének kidolgozása után, várhatóan a hónap végén, kérvényezik a bíróságon a Magyar Polgári Párt hivatalos elismerését. Az MPP megalakulása esetén a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel versengene a romániai magyarok szavazataiért.

Német szolidaritás

Szolidaritásáról biztosította Magyarországot, és a felvidéki magyarságot a Benes-dekrétumok szlovákiai megerősítése kapcsán Erika Steinbach, a német kitelepítettek szövetségének elnöke, a kormányon lévő Német Kereszténydemokrata Unió emberi jogi főképviselője.

Erika Steinbach az MTI-nek elmondta: Magyarország iránti szolidaritását levélben is kifejezi Sólyom László államfőnek és Szili Katalin parlamenti elnöknek. A levelet hamarosan elküldi a két magyar közjogi méltóságnak – közölte a szövetség elnöke, Szlovákia Magyarországgal szembeni magatartását elfogadhatatlannak nevezve.

A Benes-dekrétumok – hangsúlyozta Steinbach – ellentétesek a nemzetközi joggal, összeegyeztethetetlenek az Európai Unió alapvető normáival.

Minden jog fenntartva © 2007 Kárpáti Igaz Szó