2007. október 13., szombat Országos közéleti lap III. évfolyam, 160. (425.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum Főszerkesztő
Mi lesz, ha jön az árvíz?

Tavaly Tiszapéterfalva határában 5,4 kilométer hosszan újították fel a Tisza gátrendszerét. Akkor 4 millió 970 ezer hrivnyába került az építkezés.

A vidék népe ígéretet kapott arra is, hogy 2007 folyamán megépül a Batár folyó gátja, valamint a Tiszabökény határában húzódó kereszttöltés, ami a Tiszabökény–Tiszaújlak–Tiszabecs háromszögben egy szükségtározó létrehozását eredményezi, mely 11 millió köbméter víz befogadására alkalmas.

Tavasszal nagy hévvel indult a munka. Ám néhány hete csapot-papot, sőt a kétharmadában elkészült védműveket is otthagyták a kivitelezést végző PMK-78 vállalat munkásai. Sokakat aggaszt, hogy elhagyták a terepet a nehézgépek.

A visszás helyzetnek természetesen megpróbáltunk utánajárni, de oknyomozásunk bizony meglehetősen felemásra sikeredett.

– Csak magánemberként mondok véleményt, nem megerősített információkat szolgáltathatok a témában – adott felvilágosítást Illyés István, Tiszapéterfalva polgármestere, aki egyébként végzettsége szerint vízügyi mérnök. – A községi tanács semmilyen hivatalos értesítést nem kapott. A keresztgát és a Tisza-töltés megépülte után a PMK-78 emberei nekiláttak a Batár- töltés felújításának is, ám a munka során nem várt nehézségeik támadtak. Amikor az építkezés eljutott az államhatárig, a munkavégzés érdekében le kellett volna bontani a Batár töltésének tetején kiépített műszaki zárat, magyarán a szögesdrótot. Ezt – értesülésem szerint – a határőrség csak abban az esetben engedélyezte volna, ha a gátépítők újra felépítik a megemelt magasságú védmű tetején Közép-Európa talán utolsó vasfüggönyét. A műszaki zár kiépítése persze alaposan megemelte volna a költségeket. A gátépítők az ütemterv készítésekor arra nem számítottak, hogy a töltés tetejére még egy 2 méter magas, duplafalú szögesdrótkerítést is fel kell húzniuk. Jelenleg valószínűleg ennek a kérdésnek a rendezése zajlik, bár már olyan híreket is hallottam, hogy egyszerűbb lenne új gátat építeni, semmint 1–1,5 méterrel megemelni a határőrök által oly féltőn óvott dróttal koronázott régit.

– Mi a helyzet a keresztgát közútnál tátongó résével?

– A Tiszabökényt Tiszaújlakkal összekötő nemzetközi főút kb. 50 méteres szakaszán kellett volna rézsűs áthidalást kiépíteni, amit sajnos nem bírt volna el az építkezés költségvetése. Ezért a mérnökök úgy döntöttek, hogy árvíz esetén az úgynevezett kazettás védekezést fogják alkalmazni, vagyis földdel töltött konténerekkel és homokzsákokkal ideiglenesen, csak az árvízi védekezés idejére zárják le a rést.

A polgármester felvilágosítását követően több alkalommal is megpróbáltuk telefonon elérni Vajda Józsefet, a PMK-78 igazgatóját. A cégvezető azonban folyamatos elfoglaltságaira hivatkozva nem tudott időt szakítani tudósítónk kérdéseinek megválaszolására. Arra sem tudott felelni, hogy a polgármester által közölt információk valósak-e.

Matúz István

Minden jog fenntartva © 2007 Kárpáti Igaz Szó