2006. október 26., csütörtök Országos közéleti lap II. évfolyam, 165-166. (227-228.) szám
Hirdessen Ukrajna egyetlen országos magyar lapjában
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum Főszerkesztő
Fórum a biztosítási piacról

Kerekasztal-beszélgetésre gyűltek egybe az ungvári Reform Sajtóklub szervezésében az ország legjelentősebb biztosítási társaságainak – Universzalna Bt., Garant-Avto, PROSTO Rt., Globus Bt., Kredobank Rt. – megyei vezetői.

Okszana Majboroda, az országos Universzalna Bt. megyei regionális igazgatóságának helyettese arra kérte a jelenlévőket, hogy népszerűsítsék a 15 év tapasztalata Ukrajna biztosítási piacán elnevezésű legújabb projektjüket és lehetőleg vegyenek is részt benne.

Viktor Matyasovszkij, a Garant-Avto megyei igazgatóságának vezetője a biztosítótársaságok alkalmazottainak minőségi munkájára hívta fel a figyelmet. Kifejtette, hogy a szolgáltatásokat nem lehet amatőr módon, ösztönszerűen végezni, mindenképpen szükséges az alapos szakmai felkészültség. Ami Nyugat-Európában a brókerek feladata, az nálunk az ügyfélfogadóké. Egyedi megközelítés alapján a konkrét ügyfélnek konkrét biztosítást kell ajánlani. Ez a hozzáállás, sajnos, Ukrajnában még gyermekcipőben jár, fejtette ki véleményét.

Volodimir Males, a PROSTO Rt. kárpátaljai kirendeltségének az igazgatója az előző felszólaló gondolatmenetét folytatva elmondta, hogy a biztosítási ügynökök munkájának minősége határozza meg azt, hogy sikeresen vagy sikertelenül működik-e az adott társaság.

Andrij Szkubenics, a Globus Bt. képviselője hangsúlyozta: az adott biztosítótársaság pénzügyi helyzete nagyrészt a szolgáltatások minőségétől és az alkalmazottak felkészültségétől függ. A hazai társaságoknak is az európai példát ajánlatos követniük. A biztosítási piacon ma egy ukrán állampolgár alig 5 hrivnyával van jelen, holott Lengyelországban ez az összeg 400 euró, a fejlettebb európai országokban pedig eléri az ezer eurót is.

Mikola Berezsanszkij, a Kredobank Rt. kárpátaljai kirendeltségének igazgatója kifejtette, hogy a kárpátaljai ember számára még nem minden biztosítási forma ismert, s még az sem tudatosodott benne, hogy a biztosítások mindenekelőtt az ő védelmét szolgálják.

N. Sz.

Minden jog fenntartva © 2006 Kárpáti Igaz Szó