2006. augusztus 8., kedd Országos közéleti lap II. évfolyam, 119. (181.) szám
Hirdessen Ukrajna egyetlen országos magyar lapjában
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum Főszerkesztő
Hengerelt a Sahtar, a Dinamo “csak” nyert

Folytatta remek bajnoki szereplését az élvonalbeli országos labdarúgó-bajnokság két sztárcsapata, a Sahtar Doneck és a Dinamo Kijev. A két elitalakulat közül ezúttal a bányászcsapat volt meggyőzőbb, a Lucescu-legénység egy válasz nélkül maradt ötössel küldte haza az első két fordulóban nyerni tudó Metaliszt Harkivot. A Dinamo Kijev kevésbé csipkedte magát, ám félgőzzel is magabiztosan verte a Krivbászt. A kijevi gólzápor elmaradásának talán az lehetett az oka, hogy mesterük, Anatolij Demjanenko ezúttal nem ült a kispadon, Törökországba utazott, hogy a helyszínen nézze meg csapata BL-ellenfelének hazai bajnokiját.

Visszatérve a Sahtar kiütéses győzelmére. Az öt donecki találatból kettő a brazil Elano Blumer nevéhez fűződik, ami azért érdekes, mert a támadó középpályást meghívta a selecao Norvégia ellen készülő keretébe az új brazil kapitány, Carlos Dunga. Góllal járult hozzá együttese sikeréhez Anatolij Timoscsuk is. A csapatkapitányt a holland SC Feyenoord vinné, ám egyelőre sokallják az érte kért 10 millió eurós vételárat.

Az élvonal 3. fordulójának eredményei: Sahtar – Metaliszt 5-0 (Marica, Elano-2, Timoscsuk, Belik), Sztal – Iljicsivec 0-2 (Krivosejenko, Babics), Dnyipro – Vorszkla 1-0 (Kornyilenko), Tavrija – Arszenal 1-3 (Sutov – Dzsakobija, Mizin-2), Csornomorec – Metalurg Zaporizzsja 1-1 (Poltavec – Demcsenko), Dinamo – Krivbász 3-1 (Kadduri, Correa, Rotany – Seveljuhin), FK Harkiv – Metalurg Doneck 0-0, Kárpáti Lviv – Zorja Luhanszk 1-0 (Kobin).

Már csak a Sahtar és a Dinamo hibátlan, ámbár a Dnyipro és az Arszenal sem szenvedett még vereséget, de ők már egyszer-egyszer ikszeltek, viszont a Sztal Alcsivszk a mezőny egyetlen tagjaként még nem tehetett zsebre egyetlen pontot sem.

D. Gy.

Minden jog fenntartva © 2006 Kárpáti Igaz Szó