2006. május 16., kedd Országos közéleti lap II. évfolyam, 70. (132.) szám
Hirdessen Ukrajna egyetlen országos magyar lapjában
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum Főszerkesztő
Méreg a lomtárból

Kis híján az egész tömbház lakóit megmérgezte egy társuk Munkácson a Petrov tábornok utcában. Egy korán kelő, kutyáját sétáltató férfi rosszul is lett a belélegzett bűzös levegőtől.

Oleg Danyko, a városi belügyi osztály helyettes vezetője úgy tájékoztatta az igazi Kárpáti Igaz Szót, hogy az épületben élő több száz ember élete forgott veszélyben a levegőbe került méreg miatt. Ezért haladéktalanul megszervezték a lakók evakuálását. A káros anyag lokalizálása és semlegesítése másnap hajnalig tartott. Addig az épület környékét is lezárták a járókelők elől.

A katasztrófa-elhárítók speciális egysége látott hozzá a vegyszer felkutatásához. A mérget az egyik ötödik emeleti lépcsőházban a szemétaknából kialakított spájzában műanyag kannában tárolta a tulajdonos. A kannát hermetikusan záródó ládába csomagolták, de a rosszullétet okozó, légzési zavarokat előidéző és a szemet erősen maró anyag tovább terjedt a levegőben. A mérget elszállító gépkocsi vezetője is kénytelen volt gázálarcot felvenni.

A rendőrök megpróbálták kideríteni, kié a méreg, de a lakók közül senki nem jelentkezett. A tényleges tulajdonos állítólag külföldön tartózkodik. A szakértők most azt igyekeznek kideríteni, hogy milyen méregről van szó, s az honnan származik. Közben persze a veszélyhelyzetet előidéző felelőst is keresik.

Sz. E.

Minden jog fenntartva © 2006 Kárpáti Igaz Szó