2005. december 29., csütörtök
Országos közéleti lap
I. évfolyam, 61-62. szám

Hirdessen Ukrajna egyetlen országos magyar lapjában

Okos politizálással akár "királycsináló" is lehet a kárpátaljai magyarság a tavasszal esedékes helyha-tósági választások után – szögezte le lapunknak adott interjújában Gajdos István parlamenti képviselő, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) és egyben az Ukrajnai Magyar Demokrata Párt (UMDP) elnöke. »»

Viktor Juscsenko és Vlagyimir Putyin telefonon egyeztetett a két ország közt immár huzamosabb ideje feszültséget okozó gázügyben. »»

Ismét eltelt egy év és itt állunk egy új esztendő kü-szöbén. Mielőtt átlépnénk ezt a képzeletbeli küszöböt, el kell búcsúztatni a mögöttünk lévő évet, és köszön-teni az újabbat. Ezért szilveszter éjszakáját ma is ün-neplések és bulik ölelik körül. »»

dr. Ljáh László
Olvasóink természetesnek tart-ják, hogy az oldalon szereplő egész-ségügyi szakemberek kizárólag szak-májukkal kapcsolatos kérdésekben nyilatkoznak. Ezúttal arra kértük őket, idézzék fel legemlékezetesebb szil-veszterüket, mondják el, hogyan bú-csúznak a leköszönő esztendőtől. »»

A Kis- és Nagyszelmenc közötti határátkelő meg-nyitásában vitathatatlan érdemei vannak Csáky Pál-nak, a szlovák kormány miniszterelnök-helyettesének, a Magyar Koalíció Pártja egyik prominens képvise-lőjének. Nem véletlen, hogy ő volt az, aki a szalagok átvágásával hivatalosan is átadta rendeltetésének a határátkelőt. Az ünnepélyes határnyitást követően kér-deztük a megvalósítást megelőző folyamatokról az ismert szlovákiai magyar politikust. »»

A 2006. február 10 és 26 között az olaszországi Torinóban megrendezésre kerülő XX. téli ötkarikás játékokon akár négy versenyző – Sztaniszlav Krav-csuk, Enver Ablajev, Igor Isutko és Penyák József – is képviselheti Kárpátalját. Ünnepélyes búcsúztatá-sukra a minap az ungvári Junyiszty Sportcsarnokban került sor. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó