2005. december 22., csütörtök
Országos közéleti lap
I. évfolyam, 58-59. szám

Hirdessen Ukrajna egyetlen országos magyar lapjában
Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk minden kedves olvasónknak!

Kevés ünnep van a világon, amely egyetemesebb lenne, mint a karácsony. »»

Jelentős részben a Kárpáti Igaz Szó körüli újabb bonyodalmak szolgáltatták a témát Oleg Havasi teg-napi sajtótájékoztatóján. A megyei közigazgatás elnö-ke kijelentette: a bíróság ítéletét tiszteletben kell tar-tani, egy demokratikus jogállamban a bírói testületek döntését végre kell hajtani. »»

A világ számos országá-ban készülnek a karácsony-ra, izgatottan várják annak el-jövetelét. Fokozottan igaz ez az állítás a gyerekekre, hi-szen nem hiába tartják úgy, hogy ott szép a karácsony, ahol sok a gyermek. »»

Amikor a Munkácsi Szent Erzsébet Caritas önkén-tesei hozzáláttak, hogy felkeressék és összeírják a városban élő idős, magányos és elesett embereket, talán nem is sejtették, hogy milyen sokan vannak. »»

Julija Timosenko, Olekszandr Turcsinov, Mikola Tomenko, Vaszil Onopenko, Andrij Sevcsenko – ez az öt politikus vezeti a Julija Timosenko Blokk (BJUT) választási listáját – tájékoztatott Olekszandr Keme-nyas, a blokk regionális választási törzskarának veze-tője. »»

Egyebek mellett egy három nyelven megjelente-tett Felső-Tisza vidéki turisztikai adatbázist is tartalma-zó térkép és tucatnyinál is több rendezvény jellemezte az idei esztendőben az Ukrán–Magyar Területfejlesz-tési Iroda tevékenységét. 2006-ban pedig szeretnének egy turisztikai információs központot felállítani Bereg-szászban, valamint tovább generálni a határ menti együttműködést. »»

A gyermekotthonokról alkotott sivár, rideg, szürke sablon helyett kellemes meleg, tisztaság, szép kör-nyezet fogad az épületbe lépve. »»

Nemcsak a kárpátaljai, a hágón túl élő magyarok is megünneplik a karácsonyt. A szeretet ünnepe arra is jó alkalom, hogy összejöjjenek az ukrajnai nagyvá-rosokban élő honfitársaink. Vajon melyik karácsonyt ünneplik, s hogyan viszonyulnak ehhez a többségben lévő szlávok. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó