2005. december 20., kedd
Országos közéleti lap
I. évfolyam, 57. szám

Hirdessen Ukrajna egyetlen országos magyar lapjában
Hiába próbál harcolni a bűnözés ellen a rendőr-ség, ha a bíróságokon felmentik, vagy éppen csak szimbolikus büntetést rónak ki az elkövetőkre, mondta újságírók előtt Jurij Rahivszkij, a megyei belügyi fő-osztály vezetője. »»

A közelgő karácsony ünnepe alkalmából a hét-végén jótékonysági kon-certre került sor a Téglási Kultúrházban. A hagyomá-nyok bemutatása mellett a Császlóci Gyermekott-hon lakóinak is megpróbálták kicsit szebbé varázsolni nemcsak az ünnepet, hanem magát az életet is. »»

A hatnapos értekezlet utolsó két napján a helyszí-ni tudósítások szerint annyi vér folyt, mint amennyit évek óta nem látott Hongkong. »»

Nem számít ritkaságnak, hogy a sertéstenyésztők és gazdák télre időzítik a fialást. A koca vemhességé-nek ideje 114-116 napig tart. Az egyik legfontosabb teendő a megfelelő, 32–34 fokos hőmérséklet biztosí-tása. »»

A két neves ungvári doktor, az apa, dr. Kerekes István (1855–1945) és fia, dr. Kerekes Ferenc (1905–l985) emléktáblájának avatására összegyűlt tömeg-ben kellemes meglepetéssel fedezték fel a régi bará-tok Duncsák Attila, 1982 óta Kassán élő kárpátaljai festőművész jellegzetes, ma is fiatalos alakját. »»

Ez lesz a címe annak az új irodalomtörténetnek, amely a Magyar Tudományos Akadémia Irodalomtu-dományi Intézetének a koordinálásával készül. »»

A karácsony és a szilveszter ünneplése sok helyen már elképzelhetetlen házi tűzijáték nélkül. A nagy össznépi durrogtatásban a pezsgős palackok dugóinak pukkanása már nem is hallatszik. Az öröm-ünnep azonban könnyen átcsaphat sírásba, tragédiá-ba, ha a pirotechnikai eszközök avatatlan kezekbe ke-rülnek. »»

Nyikolaj Valujev elhódította a Boksz Világszövet-ség (WBA) nehézsúlyú VB-övét, miután a berlini, 12 menetes címmérkőzésen pontozással legyőzte a cím-védő amerikai John Ruizt. Valujev sikerével az ököl-vívósport "királykategóriájának" első orosz világbaj-noka. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó