2005. december 17., szombat
Országos közéleti lap
I. évfolyam, 56. szám

Hirdessen Ukrajna egyetlen országos magyar lapjában
Kölcsönözzön karácsonyfát! – hallhatjuk, olvas-hatjuk a legújabb reklámszöveget. – Az ünnepek után visszaváltható! »»

A KMKSZ elnöke, egyetértésben az Elnökséggel, a Mi Ukrajnánk listájának 247. helyét nem fogadja el – olvasható a kulturális szövetség közleményében. »»

Dörgedelmes írásban rántja le a leplet a Gyurcsány-kormány ármány-kodásairól a KMKSZ pártlapja. Fő vád-pontjuk, hogy a Szülőföld Alap a ma-gyar adófizetők pénzéből nyíltan UMDSZ-közeli szervezeteket és intéz-ményeket támogatott meg. Tanács-tagi minőségemben személyemet is billentyűzetére tűzte a szerző, de nem az érintettség miatt vagyok kénytelen néhány sorban reflektálni a leírtakra. Az ok: az ominózus dolgozatban hemzseg a félretájékoztatás és/vagy – rosszabbik esetben – az újságírói tudat-lanság. »»

A szépemlékű Szemán Ferenc (Öcsi) festőmű-vész özvegye Erfán Ferenc, a Boksay József Alapítvány elnöke társaságában a napokban szerkesztőségünk-ben járt. »»

Stark István
A közéletben szerepet vállaló, a közösségért érdemben munkálko-dó, sokak által vagy csupán szűk környezetben ismert, de tisztelt és megbecsült emberek – köztisztvise-lők, politikusok, egészségügyi dol-gozók, pedagógusok, művészek, vállalkozók stb. – gyakran fejtik ki szakmai álláspont-jukat... »»

Noha kilenc hónap alatt sem született megálla-podás Moszkva és Kijev között az Ukrajnába szál-lítandó gáz árának emeléséről, az orosz fél legújabb ajánlata alapján továbbra is csak meddő vitára lehet számítani. »»

Sportvezetőket és bankembereket faggathattak a média képviselői az ungvári Reform Sajtóklub egyik legutóbbi összejövetelén. Az ok: új szakvezetője, sőt főtámogatója van az élvonalbeli női kézilabda-bajnok-ságban pillanatnyilag negyedik Ungvári Kárpáti-UNE együttesének. »»

A magyar válogatott 35-33-as vereséget szenve-dett a házigazda orosz válogatottól a 17. női kézilabda-világbajnokság utolsó középdöntő-fordulójában. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó