2005. december 8., csütörtök
Országos közéleti lap
I. évfolyam, 50-51. szám

Hirdessen Ukrajna egyetlen országos magyar lapjában
A világ vezető közgazdászai és jogászai vették górcső alá az ukrán jelzáloghitel-piac lehetőségeit a Kijevben megrendezett nemzetközi pénzügyi konferen-cián. »»

Tegnap reggel a sajtó munkatársai Oleg Havasi szokásos szerdai sajtótájékoztatójára gyűltek össze. Az újságírók azonban kénytelenek voltak beérni Joszip Kullal, Mihajlo Turjancsikkal és Vera Csizzsel. Hova tűnt a kormányzó? – kérdezte mindenki. Válaszolni azonban senki sem tudott... »»

A megyeszékhelytől alig 20 kilométerre fekvő Antalócon az idősebbek sem emlékeznek olyanra, hogy farkasok merészkedtek volna a település portáira. A napokban azonban egy öt egyedből álló falka támadta meg az egyik gazda állatait. »»

Mindössze három hónapja, hogy az igazi Kárpáti Igaz Szó elindult hódító útjára. Jó, jó, ez persze némi túlzás, de azért nem titkolt vágyunk, hogy írásainkkal eljussunk a világban szétszórt, vidékünkről elszár-mazott magyarokhoz is. Köztük persze az ukrajnai nemzettestvéreinkhez is. Az országban bárhol előfizet-hető a lap. A világ összes pontján pedig az Internet révén olvashatnak bennünket. Az alábbiakban a háromhónapos, de már az éretté válás útján járó zöld, igazi Kárpáti Igaz Szót kedvelő olvasóink vélemé-nyeiből, jókívánságaiból állítottunk össze egy csokorra valót. »»

Az Egészségügyi Minisztérium adatai szerint az idei év kilenc hónapja során 22 százalékkal nőtt a gyermekágyi halandóság az országban: míg 2004-ben összesen 59, idén szeptemberig 57 tragikus ese-tet regisztráltak, nagyobb részüket a vidéki egész-ségügyi intézményekben. »»

Nagy István
Az idén az időjárás enyhén szólva sem kedvezett a mező-gazdaságnak. A megyei mező-gazdasági főosztály helyettes ve-zetője, Nagy István szerint azon-ban sikerült kiheverni a károkat. A számok legalábbis erről ta-núskodnak. Bár hozzátette: a veszteséget felszámol-ták ugyan, de az államtól nem kapták meg a pénzt a gazdák kártalanítására. »»

A fűtőanyagipari és energetikai minisztérium adatai szerint a szénkitermelés 2005 eddig eltelt időszaka alatt 5,2 százalékkal, 38,79 millió tonnával csökkent a tavalyihoz képest. »»

Hat esélyes csapat pályázott a Bajnokok Ligája E- és H-csoportjának három kiadó helyére. A keddi játéknapon a Milan, a PSV Eindhoven, illetve a Glas-gow Rangers jutott tovább. A Schalke, a Rosenborg, a Betis és az Artmedia az UEFA-kupában folytathatja. Az E-csoportban az AC Milan a német Schalke 04-et fogadta. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó