2005. december 3., szombat
Országos közéleti lap
I. évfolyam, 48. szám

Hirdessen Ukrajna egyetlen országos magyar lapjában
Szabó Dezső, a 60 éve elhunyt író tiszteletére emlék-ülésre került sor az ungvári Hungarológiai Központban. »»

Féltünk a múlt esztendei magyarországi népsza-vazástól, mert tartottunk attól, ami végül bekövetkezett. »»

Nyolcadik alkalommal került megrendezésre Té-csőn a II. Rákóczi Ferenc Szavalóverseny, amelynek idén a görög katolikus templom adott otthont. A találkozó idén a József Attila centenárium jegyében zajlott, és mint a jelenlé-vők megtudták, maga a költő is ennek a felekezetnek volt a tagja. »»

A mondás szerint a szegény embert az ág is húzza. Az egykor szebb időket látott Ungvár számára ez a bizonyos ág maguk a városlakók. Illetve azok az ungváriak, akik nem tudják, nem akarják megbecsülni a rendet, a szép környezetet, kiknek életfelfogásában a rombolás, a mások örömének tönkretétele dominál. »»

A sorrendben kilencedik alkalommal megtartott ukrán–EU-csúcstalálkozó legnagyobb bejelentése az volt, hogy az unió kész megadni Ukrajnának a piac-gazdasági státust. »»

Megyénkben nincs nagy hagyománya a színpom-pás divatbemutatóknak. Az a néhány próbálkozás, aminek tanúi lehettünk, bizony nem kavarta fel nem-hogy a nemzetközi, de még a hazai divatvilágot sem. Most azonban egy törékeny ungvári hölgy, aki maga is manöken volt, fejébe vette, hogy változtat ezen. »»

Kedvenc idézeteim közé tartozik George Sand francia írónő aforizmája: "Az ember nem születik jónak vagy rossznak, az ember olyanná válik, amilyenné nevelik." De ki nevelje? A szülő vagy az iskola? A pszichológusok már megtalálták a választ: együtt, mindkettő. Bodnár Angelika gyermekpszichológussal az iskolán belüli lélekgyógyászat rejtelmeiről beszél-gettünk. »»

Florentino Perez, a spanyol Real Madrid labdarú-gócsapatának elnöke biztos benne, hogy együttese összeszedi magát a gyenge idénykezdet után, és mél-tó ellenfele lesz a Barcelonának a bajnoki címért vívott harcban. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó