2005. november 29., kedd
Országos közéleti lap
I. évfolyam, 45. szám

Hirdessen Ukrajna egyetlen országos magyar lapjában
Kora délelőtt érte el a Tisza magyarországi szaka-szát a romániai ciánszennyezés, ám ez nem jelent veszélyt a lakosságra, a környezetre – közölte a ka-tasztrófavédelem az MTI-vel. »»

Országszerte megemlékeztek az éhínség és a politikai megtorlások áldozatairól. Így történt ez Kár-pátalján is. »»

Miért nem működik Ukrajnában "A családban elkövetett erőszak megelőzéséről" szóló törvény? Erre a kérdésre keresték a választ a különféle társadalmi szervezetek képviselői az ungvári Reform sajtóklub legutóbbi összejövetelén. »»

Éppen csak, hogy el-rajtolt a 2006-os válasz-tási kampány, máris érde-kes hírek érkeznek a vár-ható választási tömörülé-sek, szövetségek háza tá-járól, s mind gyakrabban hallani már a különböző közvélemény-kutatások so-rán felszínre került érdekességekről. »»

Gyakran elhangzik, hogy azért nem tudják a ma-gyar diákok elsajátítani az államnyelvet, mert nincse-nek meg hozzá az alapvető feltételek: jó tankönyv, szótár, hatékony oktatási módszer, szaktanár. »»

Szerény mértékben ugyan, de a múlt évihez képest Kárpátalján nőtt a hús-, tej- és tojástermelés. A megyei mezőgazdasági főosztály adatai szerint vi-szont a szarvasmarha-állomány a tavalyinak csak a 96,3, a sertésállomány pedig 98,8 százaléka. Minimá-lisan növekedett a juhok (101,3%) és a szárnyasok (100,6%) száma. »»

A Kremlhez közel álló Egységes Oroszország párt biztosnak látszó győzelmével parlamenti választáso-kat tartottak tegnapelőtt Csecsenföldön. »»

Az élvonalbeli országos labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában sem történt csoda: csapatunk újabb vereséggel "erősítette" meg sereghajtó pozícióját. Az ungváriak a tavalyi bronzérmes Metalurg Doneck ott-honában vendégszerepeltek, s 85 percen keresztül élt a remény, amit végül a góllövőlista élén álló Koszirin oltott ki. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó