2005. november 22., kedd
Országos közéleti lap
I. évfolyam, 41. szám

Hirdessen Ukrajna egyetlen országos magyar lapjában
Tizenötödik alkalommal gyűl-tek össze a kárpátaljai magyarok, németek, ruszinok képviselői Szoly-ván, a sztalinizmus áldozatainak emlékparkjában, hogy fejet hajtsa-nak a sok tízezer ártatlanul elhur-colt és elpusztított honfitársunk jel-képes közös sírjánál. »»

December közepétől olcsóbb lehet az üzem-anyag. A jelek szerint a Jehanurov-kormány a benzin és a kőolaj esetében is előrehozza a januárra ter-vezett árcsökkentést, ami akár 15–20 százalékos is lehet. »»

Olekszandr Moroz
Az Ukrán Szocialista Párt megyei szervezetének tisztújí-tó konferenciáján részt vett Olekszandr Moroz, a párt elnö-ke, aki a rendezvény szüneté-ben adott interjút a Kárpáti Igaz Szónak. »»

A magyar labdarúgó Borsodi Liga hétvégi, 12. fordulóját túlzás nélkül a tizenegyes-gólok játéknapjá-nak lehet nevezni. »»

A médiának a közelgő választásokon betöltendő szerepéről és a szólásszabadságról vitáztak az újság-írók a Kárpáti Média Központ legutóbbi rendezvényén. »»

Lapunk egyik korábbi számában a gyümölcsösök helyének kiválasztását, a terület előkészítésének leg-fontosabb tudnivalóit ismertettük olvasóinkkal. Ezúttal a megfelelő alanyok kiválasztásának ismérveit közöl-jük. »»

Megdöbbenve értesül-tünk arról, hogy komoly akna-munka indult annak érdeké-ben, hogy a lehető legrövi-debb időn belül feloszlassák az eszenyi Ritmus néptánc-együttest. A jólértesültek Vaj-da Erikát, az Ungvári Járási Művelődési és Turisztikai Osztály vezetőjét vélik a támadás hátterében. »»

Micsoda eufórikus hangulat uralkodott egy éve vidékünk lakosainak körében! Legalábbis azok voltak boldogok, akik heteken át hóban-fagyban sátorlakók-ká avanzsálódva, a megyeháza előtt táborozva hallat-ták a hangjukat: Rizak mondjon le!Éljen Juscsenko!»»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó