2005. november 19., szombat
Országos közéleti lap
I. évfolyam, 40. szám

Hirdessen Ukrajna egyetlen országos magyar lapjában
Már a jövő évi választások előszele is érezhető volt a IV. összehívású megyei tanács 19. ülésszaká-nak második plenáris ülésén. A 85 fős képviselő-testületből megjelent 64 döntéshozó több politikai jellegű kérdésben egymástól homlokegyenest eltérő véleményt fogalmazott meg. A tanácskozás végéhez közeledve Mikola Andrusz elnök már az ülésszak azonnali berekesztését kilátásba helyezve volt kényte-len nyugalomra inteni társait. »»

Viktor Janukovics
Amennyiben ma lennének a parlamenti választások, Vik-tor Janukovicsnak, a Régiók Pártja elnökének lenne legna-gyobb esélye a kormányalakí-tásra. A Razumkov Központ ál-tal végzett felmérés szerint hat pártnak, illetve pártszövetségnek van esélye arra, hogy átlépje a háromszázalékos küszöböt, azaz bekerüljön a kijevi rádába. »»

A mohamedán az öt világvallás egyike. Hívei vi-lágszerte élnek. Legtöbben Ázsiában, Észak-Afriká-ban, de sokan telepedtek meg az USA-ban és néhány nyugat-európai országban. Kárpátalján is találtunk egy maroknyit Mohamed próféta híveiből. »»

A pihenni és kirándulni vágyók körében évtizedek óta nagy népszerűségnek örvend a megyeszékhelytől kis túlzással alig karnyújtásnyira, a nevickei vár lábá-nál elterülő üdülőövezet. »»

Két gépkocsiba rejtett pokolgép robbant Bagdad központjában péntek reggel, s az első jelentések szerint legalább négy ember meghalt, s több mint negyven megsebesült. »»

A világ különböző földrészein lejátszott világbaj-noki pótselejtezők visszavágói után teljessé vált a jövő nyári foci-VB 32-es mezőnye. Az európai selejtezők közül a török–svájci meccs tartogatta a legtöbb izgal-mat, s bár a pályán és aztán az öltözőfolyosón is alul-maradtak a helvétek, mégis ők örülhettek. Ausztrália tizenegyesekkel búcsúztatta az uruguayiakat, s ezzel 36 év után ismét ott lehet a legrangosabb futballese-ményen. »»

Katonai szolgálat megtagadása miatt a belgrádi ügyészség feljelentette a "legismertebb szerbként" emlegetett Vlade Divac kosárlabdasztárt. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó