2005. november 15., kedd
Országos közéleti lap
I. évfolyam, 37. szám

Hirdessen Ukrajna egyetlen országos magyar lapjában
Olekszandr Moroz
A megye vezetői Ungvár nem-zetközi repülőterén fogadták Olek-szandr Moroz parlamenti képvise-lőt, az Ukrán Szocialista Párt elnö-két, aki a párt megyei szervezeté-nek 13. tisztújító konferenciájára érkezett. »»

A Latorca parti város idei gazdasági és szociális mérlege eddig kedvezően alakul. A városi statisztikai osztály adatai szerint az év eddig eltelt szakában a munkácsi vállalatok pénzügyi mérlege pozitív. Ezek a cégek 17 763 000 hrivnya jövedelmet termeltek. Ugyanakkor 23 vállalat volt veszteséges, ezek össze-sen több mint hatmilliós deficitet könyvelhetnek el. »»

Folytatni kell a Kijevi Magyar Napok rendezvény-sorozatát, az ukrán fővárosban pedig még az eddi-gieknél is magasabb szintre kell emelni a magyarság érdekérvényesítő képességét, fogalmazta meg Vass Tibor, a kijevi Lavra barlangkolostor vezérigazgató-helyettese, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség alelnöke. »»

"Új technológiák alkalmazása a szülészeti-nő-gyógyászati gyakorlatban" – címmel került sor a me-gyei egészségügyi főosztály legutóbbi kollégiumára. »»

Botrányosra sikeredett a Mi Ukrajnánk népszövetség szom-bati kongresszusa. A tanács-kozás részvevői úgy döntöttek, csak december elején hozzák nyilvánosságra a választási pártlistát. »»

Gyakorta mondjuk, írjuk, hogy a Rahó, Técső, Huszt, Szolyva és Aknaszlatina kör-nyékén élő magyarság szá-mára az elszakítottság érzése kettős teher, mivel a Bereg-vidéki, ungi, ugocsai sorstár-saiktól és egymástól is távol élnek. »»

Annak ellenére, hogy a megye legnagyobb sporttele-pe, az Avangard-stadion az el-múlt években folyamatosan szépült és csinosodott, még ma is elemi problémák aka-dályozzák itt a minőségi spor-tolást. A legutóbbi élvonalbeli futball-bajnoki ideje alatt sem áramszolgáltatás, sem meleg víz nem volt a stadion helyiségeiben. A mariupoliak elleni találkozó után a hazaiak edzője alaposan ki is fakadt a szé-gyenteljes körülmények miatt. Petro Kuslik akkori kirohanásáról lapunkban is olvashattak. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó