2005. november 12., szombat
Országos közéleti lap
I. évfolyam, 36. szám

Hirdessen Ukrajna egyetlen országos magyar lapjában
Megállíthatatlanul terjed a madárinfluenza. Kíná-ban három hét alatt hat körzetben regisztrálták a ví-rust. »»

Viktor Juscsenko
Nem kevesebb, mint négy tv-csatorna közvetítette egye-nes adásban Viktor Juscsen-ko és négy egyetem diákjai-nak műholdas eszmecseréjét. A százperces diskurzus során több mint húszezer kérdés ér-kezett az elnökhöz. »»

Tavaly ilyenkor robbant be a kárpátaljai köztudat-ba a narancsos forradalom egyik vezéralakjaként. Az Ungváron lezajlott tüntetéseken rendre az első sorok-ban tűnt fel, hangosbeszélővel a kezében biztatta a sokaságot. A Pora ifjúsági civil szervezet megyei él-harcosaként fellázadt a korábbi rendszer ellen, ahogy ő mondja: szebb, igazságosabb jövőben bízott. »»

Juhász István
Talán valamikor a kö-zépkorban, a céhek szüle-tésekor alakultak ki a ma-gyar pusztákon a híres pásztordinasztiák. Mára vál-tozott a világ, kihaltak a hí-res pásztorcsaládok. »»

Az Eurázsiai Gazdasági Közösség tagállamai (Oroszország, Belarusz, Kazahsztán, Kirgizsztán és Tadzsikisztán) 2006-ban a szabad gazdasági övezet-ről át szándékoznak térni a vámunióra, mely egyben közös külső határ kialakítását is jelenti. »»

A Badalói Általános Iskolában az idén bizakodóan kezdték a tanévet. A 70 éves épület egy modern, négy tantermes objektummal bővült. A költségvetési támo-gatásból, illetve egy miskolci baráti társaság segít-ségével készült épületrészben tágas és világos tan-termek vannak, már csak a fűtést kellene valahogy megoldani. A tervezők ugyanis központi fűtésre tervez-ték az iskolát, ám arra nem számítottak, hogy a föld-gáz bevezetésének 2004-re beígért időpontja kitoló-dik. »»

A Szolyvai járásban 12 népi együttes működik, közte egy szlovák, a Hutnicki Vecirki és egy német, a Schwalbach. Emellett 24 falusi kultúrház és a járási központban egy művelődési ház található, tájékoztat Vaszil Ploszkina. »»

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő, jelenleg tizenegy fordulót követően huszon-egy ponttal a harmadik helyen álló Real Madrid brazil világbajnok támadója, Ronaldo Luis Nazario de Lima megkapta a spanyol állampolgárságot. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó