2005. november 10., csütörtök
Országos közéleti lap
I. évfolyam, 34-35. szám

Hirdessen Ukrajna egyetlen országos magyar lapjában
A Csap–Záhony határátkelő mentén kialakult tarthatatlan helyzet miatt végső elkeseredésünkben nyílt levéllel fordultunk Viktor Juscsenko elnökhöz, Jurij Jehanurov miniszterelnökhöz, Borisz Taraszjuk védelmi miniszterhez és az EU ukrajnai képvisele-téhez – mondta el lapunknak Szubota Erzsébet, Salamon polgármestere. »»

A tavasszal parázs vitákat kiváltó igazgatóváltásnál is nagyobb dérrel-dúrral induló piacfelújítás zaja mára lecsendesedett. A munkálatok nem olyan ütemben folytak, mint azt a kivi-telezők nyár elején ígérték. Nem cso-da, ha a külső szemlélőben azonnal felötlik, olyan vontatottan formálódik Ungváron a Korja-tovics téri piac új arculata, mint ahogy a Luca széke készül. »»

A 17 éves Nóra kilétét és korát csak nehezen sikerült tisztázniuk a munkácsi rendőröknek. A lányt zsebtolvajláson érték tetten a bolhapiacon. A zsaruk megerősített járőrözést tartottak, mert egymást kö-vették a bejelentések: zsebtolvajok lopkodják a piacon tolongók pénztárcáit. »»

A Miniszteri Kabinet tervei szerint 2006-ban 69 milliárd hrivnyából gazdálkodhat az ukrajnai Nyugdíj-alap. A hírt Vjacseszlav Kirilenko miniszterelnök-helyettes jelentette be sajtótájékoztatóján. »»

Lapunk egyik korábbi tudósításából már értesül-hettek olvasóink arról, hogy a vajúdás hosszú-hosszú évei után végre elkészült Ungváron a bozdosi híd. Emlékeznek még a kivitelezőre? A Kijivmiszkbud Hol-dingra Ukrajna egyik legkiválóbb építővállalata. És a bozdosi híd még csak az első lépés. »»

A munkácsi autópiac meg-szűnése után a kincsesi annál inkább él és virágzik! A másfél hektárnyi területen glédában sorakoznak az eladásra váró járgányok, vásárlók mustrálgat-ják a kiszemelt autókat. A sorok között bóklászva, talán nem is oly véletlenül, néhány aranyköpésre és trükkre mi is fényt derítettünk. »»

A gyereknevelés nagy felelősséget igényel. A szülők számára állandó problémát, gondot jelent: mit egyen, milyen ruhát, lábbelit viseljen, melyik oktatási intézménybe járjon, milyen könyveket olvasson a gye-rek, hogy teljes értékű felnőtté, harmonikus szemé-lyiséggé váljon. »»

Elhangzanak az utolsó akkordok. A teremben egy-két másodpercig mély csend ül, majd robbanássze-rűen tapsvihar tör ki. A vonósnégyes tagjai felállva kö-szönik a tetszésnyilvánítást. Almássy Gábor, a kvartett vezetője is a tokba helyezi a hegedűjét. Azt megengedi az újságírónak, hogy a kottatartót segítsen cipelni. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó