2005. november 5., szombat                                                   Országos közéleti lap                                                   I. évfolyam, 32. szám


Kárpáti Igaz Szó
Hónapok óta érett a dolog. A magas üzemanyag-ár miatt – amely a vitel- és szállítási díjakban alig tükröződik – elégedetlenek a teher- és személy-szállítók egyaránt. Csak olaj a tűzre, hogy egy új törvény szerint a tízévesnél öregebb taxikat kivonják a forgalomból. »»

A nemek közötti sztereotíp szerepmegosztás a családon belül. Az esetleges szerepcsere következ-ményei. Elmélet és az ukrán valóság. Röviden így lehetne összefoglalni a Reform Sajtóklub legutóbbi összejövetelének témáját, mely filmvetítéssel vette kezdetét. »»

Vidékünkön évek óta azt ismételgetik a turizmus-ból élő szakemberek, a megye mindenkori vezetői, hogy a turizmusra érdemes építeni, nálunk ez lehet a gazdaság húzóágazata. Ennek érdekében tesznek is, de még mindig messze vagyunk az ideális helyzettől. »»

Vidékünkön lassan se szeri, se száma a magán-pékségeknek és az általuk sütött – legyünk őszinték – meglehetősen változó minőségű pékárunak. »»

Valahol természetes is, hogy az államfő vezeti a médiumokban leggyakrabban szereplő politikusok listáját. »»

Amikor Munkács belvárosában véletlenül össze-futottunk, előbb zenésznek néztem. Aztán kiderült, hogy festőművész. Harmadik éve pedig egy várkastély lakója. Bartos József, mert róla van szó, néhány éve gondolt egy nagyot és bérbe vette a beregszentmik-lósi várkastélyt. Eladta a házát, a bútorait, minden ingóságát és beköltözött a romos épületbe. »»

Tanárnak indult. Egy bátyui fesztiválon zsűritag-nak kérték fel. Goncz Tibor ekkor döntötte el: a közmű-velődésben fog tevékenykedni. »»

Nagy Sándor
Két év szünet után újraéledt a foci Badalón, s láss csodát, az ifjúsági és a felnőtt csapat egyaránt remekül sze-repel a járási bajnokságban. Ebben Nagy Sándornak is jelentős szerepe van. Ő az ifik vezetőedzője, a felnőtt együttesnél pedig másodedzőként te-vékenykedik. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó