2005. október 27., csütörtök                                                 Országos közéleti lap                                                 I. évfolyam, 27-28. szám


Kárpáti Igaz Szó
Október 7-én éjféltől szigorí-tott és tételes vámvizsgálat vár mindenkire, aki átlépi az ukrán–magyar vagy a román–magyar határszakaszt. A VPOP illetéke-sei a madárinfluenza elleni vé-dekezésre hivatkoznak, azonban a fent jelzett időszak-tól kezdődően tilos a gépkocsival közlekedők számára az üzemanyagtartályon kívüli benzin/dízelolaj-mennyi-ség bevitele. »»

Alig pár nap van hátra. November elsején az élők sorából eltávozott szeretteinkre emlékezünk. Két egy-mást követő nap, két hasonló ünnep: mindenszentek, halottak napja. »»

A madárinfluenza felbukkanásának megakadá-lyozása érdekében szigorúan tilos az ungvári pia-cokon tyúkhúst árulni, kaptuk az információt. Egyes hírek szerint ez minden szárnyasra és a tojásra is vonatkozik. »»

A Forma-1-es bizottság elfogadta a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szabálymódosítási javasla-tait, így a 2006-os idénytől kieséses rendszerben zaj-lik az időmérő, valamint ismét lehet kereket cserélni. 2007-től dupla hátsó szárnyak virítanak majd... »»

A beregszászi járási Nagybégányban már má-sodszor találkoztak a határon innen és túl élő nyug-díjasok. »»

Az emberek többsége, sajnos, még mindig ne-hezen szánja rá magát, hogy egészségügyi problé-májával időben felkeresse az orvost. A falun élőkre mindez fokozottan igaz. Ők, ahogy mondani szokták, nem érnek rá betegeskedni. Vajon a kisdobronyiak milyen panaszokkal fordulnak legyakrabban orvos-hoz? Többek között erről is érdeklődtünk Katona Bélától, a helyi családorvosi rendelő főorvosától, aki már tíz éve látja el feladatát a községben. »»

Azt hiszem, nincs Ugocsában olyan zöldkalapos erdőjáró, aki ne ismerné a salánki Kovács Zoltánt. Zoli bátyánk már a hatvanas években a Hömlőc környéki erdők legkarizmatikusabb látogatója volt, aki-nek szakmai hozzáértéséről, szigorú, ám igazságos vezetői módszereiről legendák keringtek. Az a húsz év, amíg ő állt a Salánki Erdőgazdaság élén, minden te-kintetben kiemelkedő volt. »»

Az október 15-i iraki népszavazáson a lakosság a voksok 78 százalékával, 21 százalék ellenében jóvá-hagyta az új alkotmányt – jelentette be az ország választási bizottsága. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó