2005. október 20., csütörtök                                                 Országos közéleti lap                                                 I. évfolyam, 23-24. szám


Kárpáti Igaz Szó
Munkács után Ungváron is elkezdődött a távfűtés, tájékoztatta lapunkat Jurij Fogel, az Ungvári Távfűtő Művek vezetője. »»

Gyermekbénulás, kanyaró, diftéria, tetanusz, ma-lária... Azt hinnénk, ezek rég elfeledett betegségek, melyek ma már legfeljebb a legelmaradottabb orszá-gokban fordulnak elő. Tévedés. »»

A határon túli magyarság támogatási rendszerének új elemeit vitatták meg a nemrég lezajlott nagydobronyi konfe-rencián. Az anyaországi elő-adók kihangsúlyozták: a gaz-dasági együttműködés kie-melten fontos a kárpátaljai magyarság szülőföldön való maradása és gyarapodása érdekében. »»

Ungvár és Munkács között hosszú évtizedek óta tart a presztízscsata: melyik város ipara a jelentősebb a megyében? »»

Hat órán át faggatták, majd Angliából visszaküld-ték hazájába azt a huszonnégy éves izraeli fiatalem-bert, aki nem tudott egyetlen Chelsea-játékost sem megnevezni az útlevél-ellenőrzésnél. »»

Tüsszögés, könnybe lábadt szem, fejfájás, orrfo-lyás... – mind az allergia jól ismert tünetei. Vannak, akik egy egész életen át szenvednek a betegségtől. Többnyire tavasszal és nyár derekától kora őszig okozza a szó szoros és átvitt értelmében is a leg-nagyobb fejfájást. Tél elején a hasonló tüneteket hajlamosak vagyunk meghűléssel magyarázni. Vajon valóban téli álmukat alusszák a pollenek? Amint azt Popovics Katalintól, a megye fő allergológusától meg-tudtuk, ez koránt sincs így. »»

Az év kilenc hónapjáról készített mérleget ismer-tette a médiával Jurij Rahivszkij, a megyei belügyi fő-osztály vezetője. Elmondása szerint a múlt év azonos időszakához képest 1,5 százalékkal kevesebb bűn-cselekményt követtek el, melyek sorában 216 lőfegy-verrel való visszaélés, 31 zsarolás és pénzbehajtás volt. »»

Szaddám Huszein
Londoni stratégiai elemzők sze-rint nehéz lesz olyan módon bizo-nyítani a népirtás vádját Szaddám Huszein volt iraki diktátor tegnap kezdődő perében, hogy annak alapján el lehessen ítélni a vádlottat. »»

Risztov Éva, a magyar úszósport utóbbi néhány évének egyik meghatározó alakja bejelentette: befe-jezi pályafutását. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó