2005. október 4., kedd                                                         Országos közéleti lap                                                         I. évfolyam, 14. szám


Kárpáti Igaz Szó
Közel egyéves kihagyás után újra elindultunk... Hetedszer vagy először? Ezen meditáltunk Csongor felé menet a kocsiban. »»

Az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) elnöksége elkészítette a magyar alkotmány határon túli magyarságra vonatkozó módosításával és az Európai Unióba való beutazásra feljogosító speciá-lis magyar személyi igazolvány bevezetésével kap-csolatos ajánlatait. »»

Az Ukrajnai Nemzeti Kisebbségi Szervezetek Egyesületének szervezésében Kijevben az Ukrinform konferenciatermében kerekasztal-beszélgetésre ke-rült sor Nemzetiségi politika Ukrajnában a válasz-tások előtt címmel. »»

A Határon Túli Magyarok Hivatala (HTMH) jóvol-tából október első napján immár a Beregszászi Beth-len Gábor Magyar Gimnáziumba is eljutott a széles-sávú internet. »»

A múlt hét végén került sor dr. Hagara Viktor Bereg vármegye volt főispánja, az Interparlamentális Unió (IPU) több mint egy évszázaddal ezelőtti, párizsi alapító konferenciája résztvevője emléktáblájának avatóünnepségére. »»

Vidékünk legnagyobb múlt-ra visszatekintő felsőoktatási tanintézete a napokban méltatja fennállásának 60. évfordulóját, és erre a jubileumra nagyon szép születésnapi ajándékot ka-pott a magyar államtól. »»

13 éve folyamatosan csökken Ukrajna lakossá-ga. Az Állami Statisztikai Bizottság legutóbbi közlése szerint az országnak 47 056 163 polgára van. Egyet-len hónap alatt mintegy 19 000-rel fogyatkozott a népesség. »»

Az Ungvári Nemzeti Egyetem Testnevelési és Rehabilitációs Kara a legfiatalabb a tizenöt kar közül és másodízben az idén kapott itt diplomát 21 fiatal. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó