2005. szeptember 20., kedd                                                     Országos közéleti lap                                                     I. évfolyam, 9. szám


Kárpáti Igaz Szó
Ukrajnában megint bűzlik valami, vették a hírt az elmúlt hét végén azok a nyugat-euró-pai nagyvállalatok vezetői és alkalmazottai, akik megrende-léseiket várták a "keleti front-ról". Jó két napon keresztül ugyanis kamionblokád volt a csapi határátkelőn. »»

Második alkalommal rendezték meg Csapon a város napját. Ez is jelzi: a vezetők egyre inkább szem előtt tartják a helyi értékek megjelenítését, bemuta-tását. Bár az időjárás nem fogadta kegyeibe sem a szervezőket, sem a résztvevőket, az eső és a szél a hangulaton mit sem rontott. »»

Pavlo Csucska
A jövő márciusi ungvári polgár-mester-választás egyik legesélyesebb jelöltjeként tartják számon a sikeres vállalkozót, szűkebb pátriánk politikai életének kolorisztikus személyiségét, aki messze Kárpátalja határain túl is ismert és elismert szatirista, a filoló-giai tudományok kandidátusa, olyan ember, akinek a szavait mindig tettek követik. »»

A megyeszékhely egyik könyvesboltjában járva figyeltem fel a szerény kiadású könyvecskére. Szer-zője Szűcs Tamás, aki hosszú évtizedekig dolgozott hegyimentőként, jelenleg pedig Ungvár belvárosában él, igen-igen szerény körülmények között. »»

A magyarországi munkavállalás az utóbbi időben Kárpátalján az esetek nagy részében egyet jelentett az illegális, fekete foglalkoztatottsággal. »»

A cím biztató, az alatta lé-vő magyarázat viszont igen-csak helyére teszi a dolgokat. Szóval, megint nem az ukrán oldalon történő építkezések-ről van szó. De vajon miért? Kárpátalján teljesen elmúlt volna az árvízveszély? Elfelejtettük volna a sok fáj-dalmat okozó víztömeget? »»

A szomszédos országok mérföldekkel megelőzik Ukrajnát a nyugdíjreform megvalósításában. Külhon-ban már természetes, hogy magán-nyugdíjpénztárak állnak az állampolgárok rendelkezésére. Mindenki maga választhatja ki a számára legszimpatikusabb és legmegfelelőbb pénztárat. »»

Szabics Imre július óta nem futballozhat. A nyáron a Stuttgartból az 1. FC Köln csapatához szer-ződő 16-szoros válogatott támadó hasizom-, lágyék- és szeméremcsont-panaszaira nem sikerült megta-lálni a legjobb gyógymódot. »»

A hétvégén mind az ukrán, mind a magyar lab-darúgó-bajnokságban újabb fordulóra került sor. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó