2005. szeptember 13., kedd                                                     Országos közéleti lap                                                     I. évfolyam, 6. szám


Kárpáti Igaz Szó
Tegnap délelőtt hatalmas médiaérdeklődés kísé-retében kisebb tömeg verődött össze Ungváron a vizsgálati fogház bejárata előtt Ivan Rizak, a megyei közigazgatás volt elnökének szabadlábra helyezésére várva. »»

Viktor Juscsenko tekintélyét és népszerűségét is alaposan megtépázta a fia, Andrij körül kirobbant bot-rány. Igaz, az elnök és környezete nyugodtnak látszik. A média azonban tovább kutakodik. Az Ukrainszka Pravda oknyomozó riporterének sikerült fényt derítenie néhány részletre. »»

Sikerült megoldani a hi-ganymérgezés után a kisdob-ronyi tanulók elhelyezését, a tanítás megkezdődött. Az ügy-ben felállított bizottság – mivel a szülők kategorikusan kijelen-tették, hogy a régi épületbe nem engedik gyermekeiket – a megoldás érdekében kiüríttette a könyvtárat, s ennek, valamint a szintén felszabadított parókia épületének a belső felújítására is sor került. »»

Kisdobronyban a múlt évvel ellentétben most nem a bőséges termés értékesítésével vannak gon-dok. A burgonya az idén ugyancsak gyengén fizetett. »»

Napok óta aggasztja a tiszaháti falvak lakosságát az, hogy a Batárból árad a bűz. Az emberek nyug-talansága érthető, hiszen a nemrég még kristálytiszta folyócska hirtelen bűzlő vízfolyássá vált. Az augusztus végi esőzések óta zavaros barna lötty úszik a partok között, jelentős halpusztulás volt tapasztalható, és még a vízimadarak is nagy ívben elkerülik a környéket. Vajon mi a "trutymó" titka? – tettük fel a kérdést az illetékeseknek. »»

Nagyfokú szerénységről téve tanúbizonyságot, kevély sasnak titulálta magát a szombati fekete Igaz Szóban (ez a népi elnevezés, én csupán kölcsön-vettem) megjelent terjengős opusában Erdélyi Gábor. Az önmagára biggyesztett jelző már azért sem fedi a valóságot, mert az írás nem más, mint ömlengős sirámlevél, ami legfeljebb a szárnyaszegett verebekre jellemző, nem a kevély sasokra. »»

Hűen a több évtizedes hagyományhoz, az idén is a tiszapéterfalvai sporttelep adott otthont a kárpátaljai jogvédő hatóságok megyei sportversenyének. »»

Sokan azt mondják, a magyar labdarúgás elkép-zelhetetlen az FTC nélkül – a zöld-fehérek mindig is az élvonalban szerepeltek –, ám az anyagi gondok miatt mindinkább felsejlik annak a lehetősége, hogy a csapat ebben az évadban akár kieshet az élvonalból, a pesszimisták szerint akár meg is szűnhet. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó