2005. szeptember 10., szombat                                                Országos közéleti lap                                                I. évfolyam, 4-5. szám


Kárpáti Igaz Szó
A narancssárga forradalom után felállt új hatalom annyira megbomlott, hogy Viktor Juscsenko nem látott más módot a helyzet rendezésére, mint a teljes kor-mánynak és más vezető politikusoknak a menesz-tését. »»

Az elmúlt hetek történései arra engedtek követ-keztetni, hogy elcsitulóban vannak azok az indulatok, amelyek a Premix néven elhíresült adalékanyag körül alakultak ki. »»

Az ukrán kormányzat minden eszközt bevet, hogy megállítsa a lakosság szá-mának további csökkené-sét. Ám eddig sem a gyer-mek születésekor járó egy-szeri segély összegének jelentős emelése, sem a szociális reklámok, sem a szónoki székekből elhangzott pátoszos felhívások nem jártak eredménnyel. »»

Közép-Európa legnagyobb "extrém" légiparádé-jának lehetett szemtanúja az a több százezer ember, aki a közelmúltban a Szent István-napi nemzeti ün-nepen a magyar főváros Duna-partján tartózkodott. »»

Református templom épül Rahón a Napkoron rendezett I. Nemzetközi Művésztelep alkotóinak fel-ajánlásaiból. »»

A probléma felvetése nem új keletű, hiszen már évekkel ezelőtt felmerült, hogy egyesítik a községek-ben található iskolai és falusi könyvtárakat. »»

Plüssmaci az ágy mellett, nyúlláb a kulcstartón, a kedvestől kapott virág lepréselve mint könyvjelző, négylevelű lóhere az iskolatáskában, majom a kocsi szélvédőjén lógva... Sokan beléjük kapaszkodnak, s úgy érzik, hogy erőt adnak, megvédenek, feldobja a hangulatukat, amikor minden nehéznek és szomo-rúnak tűnik. »»

Alaptétel: a benzinár emelkedése fokozza az inflá-ciót és fékezi a gazdasági növekedést. »»

Igazi örömjátékra készült saját szurkolói előtt a világbaj-noki részvételt már kiharcoló ukrán labdarúgó-válogatott. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó