2005. augusztus 18., csütörtök                                                   Országos közéleti lap                                                   112. (17 005.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Az Olvasó velünk van
Bár egy-egy névtelen telefonáló az előfizetési díjat kéri rajtunk számon, azért az Olvasók többsége szerencsére nem ilyen. Különös módon a nevüket is vállalók a hogylétünk felől érdeklődnek, bátorítanak, kitartásra buzdítanakbennünket, és végre az igazi Kárpáti Igaz Szót szeretnék kézbe venni az újságnak nem igazán nevezhető kalózkiadvány helyett. Azt, hogy ez mennyire így van, a lakosság körében elindult tiltakozó aláírásgyűjtési akció is igazolja. Íme a tiltakozó levél szövege és az aláírók egy csoportjának névsora:
 
Ismételten fel kell emelnünk hangunkat a Kárpáti Igaz Szót, Kőszeghy Elemért és a lap alkotó kollektíváját érő újabb támadások ellen. Ami most az Igaz Szó szerkesztőségében zajlik, az a demokrácia megcsúfolása, az emberi önértékelés sárba tiprása.
Kérjük az illetékes szerveket, hogy tartsák tiszteletben mások méltóságát, cáfolhatatlan igazát, és nem utolsósorban a saját adott szavukat. Lássák be végre, hogy a KMKSZ vezérkara e lap ellehetetlenítésével a kárpátaljai magyarság egésze ellen tesz!
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó