2005. július 26., kedd                                                            Országos közéleti lap                                                            108. (17 001.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Az ukrajnai magyarság helyzetének elemzése, az együttműködés lehetőségei-nek feltérképezése jegyében zajlott Sziklavári Vilmos, a Magyar Köztársaság Ungvári Főkonzulátusa főkonzuljának, illetve az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség és a Magyar Értelmiségiek Kárpátaljai Közössége vezetői-nek találkozója a megyeszékhelyen. »»

2005. július 28 és augusztus 7-e között kerül megrendezésre Jeles Napok a Beregben elnevezésű rendezvénysorozat, amelyet a magyarországi Falusi és Agroturizmus Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének égisze alatt bonyolítanak le. »»

A viski Becske Sándor a fiával és a vejével közösen működteti a Kárpáti farmergazdaságot. A fő profilt az állattenyésztés jelenti. A megéri – nem éri meg kérdés ma sokakat foglalkoztat, s a válasz rá nem mindig egyértelmű. »»

A Nemzetközi Sakk Szövetség közzétette legújabb világranglistáját, melynek mind magyar, mind ukrán szempontból több érdekessége is van. »»

A Kárpátalján működő négy állami felsőoktatási intézményben az elmúlt héten értek véget a felvételi vizsgák. A vizsgabizottságok jelenleg a besoroláson dolgoznak, így hamarosan kiderül, kinek sikerült ösz-töndíjas helyre bejutnia és kinek a költségtérítéses (tandíjas) helyekre. »»

Mint arról lapunkban már hírt adtunk, Viktor Juscsenko július 19-én aláírta az Ukrán Állami Közle-kedésrendészet, közismert nevén a DAI felszámo-lásáról szóló rendeletet. »»

Közel 50 gyerek részvételé-vel tegnap nyílt meg az a tehet-séggondozó tábor, amelyet a KAMOT Jótékonysági Alapítvány és az Ukrajnai Magyar Demok-rata Szövetség Művelődési Mun-kabizottsága szervezett a festői fekvésű beregszászi járási Alsóremetén. Mint Kristóf Éva, a tábor vezetője elmondta, az itt töltött egy hét alatt igen gazdag program vár a fiatalokra. »»

A harmadik bajnoki forduló mérkőzéseivel foly-tatódott a felső ligás ukrán labdarúgó-bajnokság őszi idényének küzdelemsorozata. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó