2005. július 23., szombat                                               Országos közéleti lap                                               106-107. (16 999-17 000.) szám


Kárpáti Igaz Szó
A beregszászi járási Gát lakossága megelégelte az egykori szovhozosításból fakadó hátrányokat, s kö-veteli a volt állami gazdaság földjének kiosztását. »»

A nyár derekán járunk. Kárpátalján is ilyenkor van a nyári turisztikai csúcsszezon. Valóban két főidényről beszélhetünk, mert vidékünk adottságainál fogva télen is legalább olyan turistaforgalmat bonyolít le, mint a legmelegebb időszakban. »»

A kárpátaljai erdőgazdálkodásról szinte vala-mennyiünknek a hegyvidéki járások erdő- és faipara jut eszébe, nem pedig az olyan aprócska erdészetek, mint a Nagyszőlősi Állami Erdőgazdaság. »»

Sajnos, manapság ott tartunk, hogy már nem-csak a nyugdíjasok mondogatják gyakorta egymás-nak, hogy legalább kenyérre és tejre lenne elegendő a pénzecském, hanem a bérből-fizetésből élők is. »»

Feltette a koronát a legutóbbi bajnoki idényben nyújtott teljesítményére a Debrecen labdarúgócsapa-ta, amely a bajnoki aranyérem után a "kalapja mellé tűzte" a Szuperkupát is. »»

Nyakában az elnyűhetetlen harmonikával, betyárosan ívelő-dő szemöldökkel és huncut mosollyal a szája sarkán me-sél a népzene gyönyörűséges világáról. Neve sokak fülében cseng ismerősen, hiszen ő volt az, aki a népművészet, azon belül a népzene oktatá-sát, kutatását, gyűjtését rendszeressé tette a Tiszán-túlon. »»

A Magyar Írószövetség Kárpátaljai Írócsoportjának folyóirata legutóbbi számában ismét sok érdekes olvasnivalóval találkozhatunk. »»

Csundák Annamária
Hallották már Csundák Anna-mária nevét? Ha nem, a legfonto-sabb dolog, amit e hasábokon el kell róla mondani: sportol. Ponto-sabban snowbordozik, de emellett síel is. Ez azért is említésre méltó, mert nem veszély-telen sportágakról van szó. »»

Mostanában gyakori panaszként hangzik el, hogy a beregszászi járásban gyenge termésre lehet szá-mítani a gyümölcsösökben. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó