2005. július 16., szombat                                               Országos közéleti lap                                               102-103. (16 995-16 996.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Az ukrajnai magyar kö-zösségek az Információs és Hírközlési Minisztérium, a Ha-táron Túli Magyarok Hivatala támogatásával, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) szervezésében ez ideig közel harminc ún. Infoponttal gazdagodtak. »»

Amikor ezek a sorok születnek, a munkácsi járás egyik községében még nem is sejti egy család, hogy Fortuna kegyeltje lett. »»

Igaz, hogy egyelőre nem tud-juk kellőképpen kiaknázni termé-szetadta lehetőségeinket a falusi turizmus terén, de azért már van-nak reménykeltő kezdeményezé-sek. Lassan, de biztosan kezde-nek magukra találni azok a vál-lalkozók, akik nem ijedtek meg az újtól, és – ahogy a magyar turisztikai szakemberek fogalmaznak – ki tudták találni magukat. »»

Augusztusban immáron ötödik alkalommal kerül megrendezésre Benében, a Borzsa-parti "katlanban", az Aréna Fesztivál. Az akár mini "Pepsi-szigetnek" is nevezhető rendezvény ezúttal egy kicsit más lesz. Több koncert, még több szórakozási lehetőség, sansz az ismerkedésre. »»

A hajdani tiszakeresztúri kolhoz egy volt telepén, több hektáros területen, július második felében nyitja meg kapuit a 35 éves múltra visszatekintő német-országi Mikado cég – az egyik legnagyobb európai konzervgyár – és a Terebesi Sándor magyarországi vállalkozó által alapított Mikaland Konzervgyár, mely kapacitását tekintve a legnagyobb lesz Kárpátalján. »»

Az élet úgy hozta, hogy Anatolij Pascsenkónak egy ígéretes katonai pályát kellett félbeszakítania a múlt század végén. »»

Az utóbbi időben, a magyar médiumokban a szakemberek egyre többet beszélnek a napsugarak, a napozás káros hatásáról, a daganatos bőrbetegsé-gek számának gyors növekedéséről. »»

Jövőre lesz tízéves az a képzőművészeti iskola, amelyet Hajdú László ismert huszti festő, számos nemzetközi és hazai kiállítás résztvevője alapított. »»

Az idén is megrendezték az ilosvai járási Bilkén az immáron hagyományos Ivan Fircak-Kroton-emlék-napot, amely ebben az évben egybeesett a pravoszláv naptár szerinti Péter-Pál nappal. Tudósítónk a helyszí-nen járt. Az alábbiakban a nap legizgalmasabb sport-eseményeiből csemegézünk. »»




Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó