2005. július 9., szombat                                                  Országos közéleti lap                                                  98-99. (16 991-16 992.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Egy bizottság felállításáról döntött Kisdobrony lakossága a szerdai falugyűlésen. Az esemény apro-póját a korábbi higanymérgezés és az ennek követ-keztében elrendelt iskolabezárás szolgáltatta. Az egy-begyűltek a bizottság feladatául a tanulók elhelyezési lehetőségeinek felmérését, valamint az új iskola épí-tése érdekében egy létrehozandó alapítvány feltételei-nek biztosítását szabták meg. »»

Egy nemzetközi kiállításnak adott otthont a megyeszékhely egyik illusztris létesítménye. Rengeteg volt a látogató, a külföldi kiállító és érdeklődő. Amikor azok az újságírók kérdé-seire válaszoltak, a sok dicséret mellett a vendégek megjegyezték, hogy a szervezők-nek nem ártott volna odafigyelni az illemhelyre is. »»

A számítástechnikai és telekommunikációs rész-egységek gyártásában világelső Flextronics cég egyik ukrajnai érdekeltségeként üzemelő Beregszászi Rá-diógyár Rt. 1300 alkalmazottat foglalkoztatva több mint egy évig napi 10 500 Hewlett-Packard printert gyártott az anyacég franciaországi, németországi és magyar-országi leányvállalatai számára. A múlt év végén azon-ban a Flextronics vezetősége úgy döntött, hogy a prin-tergyártást áthelyezi Kínába. De ez volt a kisebbik baj. »»

Nincsenek óriási terveim, csupán rendet szeret-nék teremteni, nyilatkozta március elején lapunknak Tamara Kucserjava, az ungvári Korjatovics téri 1. számú nyitott piac akkor megválasztott új vezetője. Kíváncsiak voltunk, vajon a négy hónap elég volt-e erre, s az év elején elkezdett rekonstrukció végleg füstbe ment tervvé vált, vagy mégis megvalósul az idén? »»

Minden ifjú házaspár nagy álma, hogy saját lakása, önálló háztartása legyen. Ám ez a lehetőség, elsősorban az anyagiak miatt, nem mindenkinek adatik meg. Így közös életük megkezdéséhez marad a szülői ház. »»

A sorrendben 14. kiírású labdarúgó Bajnokok Ligája 2005/2006-os küzdelemsorozatának rajtja előtt az Európai Labdarúgó Szövetség közzétette azoknak a pénzdíjaknak a csapatonként lebontott összegét, amelyeket a legrangosabb európai klubtorna 1992-es indulásától kezdve a résztvevők mindegyike felvett. »»

Pontosabban fogalmazva egyre kapósabbak nemcsak az Öreg Kontinens tőlünk nyugatra eső országaiban, hanem az orosz példát követően immár a posztszovjet térség egyre több utódállamában is. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó