2005. július 5., kedd                                                              Országos közéleti lap                                                              96. (16 989.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Ma már realitás, hogy az Európai Unió az egykori keleti tömb tíz új tagországával bővült, így az Unió külső határa Ukrajna, illetve Kárpátalja esetében az ukrán–magyar, a szlovák és a lengyel határszakaszokra tevő-dött át. »»

12 231 személygépkocsi-tulajdonos él a nagy-szőlősi járásban, s az itt bejegyzett 114 autóbusz jó része is magántulajdonban van, azaz közel 13 ezer állampolgár fizeti be évről évre a gépjárművek után az adót. »»

A közelmúltban Nyíregyházán megrendezett XV. Kelet-Nyugat Expón a nagyszőlősi Ortex vállalat által gyártott ortopéd lábbelik osztatlan sikert arattak. »»

Évről évre egyre többet hallunk a kullancsokról és az általuk terjesztett betegségekről, s ilyenkor elke-seredetten állapítjuk meg: ott, ahol felüdülést keres-nénk, egy alattomos ellenség leselkedik ránk. »»

A Munkácsi Technológiai Főiskola egyike Kárpát-alja legkorszerűbben felszerelt, legjobb anyagi-mű-szaki bázissal rendelkező tanintézeteinek. »»

– A jó bor olyan, mint a tüzes menyecske – vallja Csedregi László borosgazda. – Csínján kell bánni vele, mert akkor bontja ki teljes szépségét és pom-pázik gyönyörűen! »»

Nemigen ismerek még egy kárpátaljai kortárs festőt, aki annyi kitartással és szen-vedélyesen foglalkozna vidé-künk népéletének, egyházi ünnepeinek megörökítésével, mint Tarasz Danilics. »»

Flavio Briatore, a Forma-1-es Renault-istálló főnöke már csak a McLarentől tart a világbajnoki cí-mért folytatott harcban. A Williams azonnali vizsgálatot indít, hogy kiderítse a magny-cours-i gyenge szerep-lés okát. Robert Doornbos ülhet Patrick Friesacher Minardijába, ha az osztrák szombatig nem tud eleget tenni fizetési kötelezettségeinek. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó