2005. június 25., szombat                                                Országos közéleti lap                                                91-92. (16 984-16 985.) szám


Kárpáti Igaz Szó
A március 17-én bekövetke-zett, tragikus, emberéletet követe-lő nagyszőlősi gázrobbanás ügyé-ben lezárult az adminisztratív vizs-gálat, ám a felkorbácsolt kedélyek továbbra is nehezen csillapodnak. Az egymásnak többszörösen el-lentmondó hivatalos verziók és az illetékes szervek tehetetlensége sokakban felháborodást keltett. »»

A Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága (Anyanyelvi Konferencia) és a MÉKK Nagyszőlősi Já-rási Szervezete közös rendezvényeként, a nagyszőlősi járási Tiszapéterfalva mellett, a Majális-erdőben 2005. július 31-e és augusztus 7-e között lebonyolításra ke-rül a XI. Kárpátaljai Történelmi Jurtatábor...»»

Lassan már bevett gyakorlat, hogy a szünidő első hétvégéjén a budapesti Népstadionkertben kezdődik a magyarországi fesztiválszezon, melyre általában Kárpátaljáról is sok érdeklődő, szórakozni vágyó érke-zik. »»

Megtartotta együttes ülését az Ukrán Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottsága és a Hivatásos Labdarúgó Liga tanácsa, amelyen döntöttek az Ukrán Kupa lebonyolítási rendjének módosításáról és a 15. országos bajnokság versenynaptáráról. »»

Mint ismeretes, az idén elhunyt II. János Pál pápa a 2005-ös évet eucharisztikus évnek hirdette meg. »»

Vidékünkön a múzeumalapítás gondolata Le-hoczky Tivadar kiváló történésztől és archeológustól származik. »»

Csizmár Béla
A közelmúltban a beregszászi járás élére új vezetőt neveztek ki. Ahogy beszélgetésünk elején Csiz-már Béla elmondta, a KMKSZ alap-fokú szervezetei elnökeinek, tagsá-gának kérésére vállalta el a tiszt-séget. »»

Javában tart az eperszezon, végre megfizethető áron friss gyümölcs kerülhet az asztalunkra. »»

Úgy tűnik, hogy végre-vala-hára elérkezett az igazi meleg nyár, aminek leginkább a gyere-kek örülnek. Örülnek, hiszen ez-zel együtt kezdetét vette az isko-lások számára az oly nagyon várt nyári vakáció is. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó