2005. június 23., csütörtök                                                        Országos közéleti lap                                                        90. (16 983.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Az idei esztendő első ne-gyedévében a tervezetthez ké-pest tizenegy százalékkal több bevételhez jutott a megyei költ-ségvetés, így nem meglepő, hogy a képviselőtestület ellen-szavazat nélkül fogadta el a 2005. évi büdzsé első negyedévi teljesítéséről szóló pénzügyi beszámolót. »»

"A kelet-közép-európai régió népeinek a humánum és a jó-zan ész szellemében kell össze-fogniuk" – e szavakkal nyitotta meg Imre László, a Debreceni Egyetem rektorhelyettese a Deb-receni Református Kollégium dísztermében a "Partium, az európai régió; Városok, falvak szövetsége" elnevezésű kétrészes előadásso-rozatot. »»

A KMKSZ munkácsi alapszervezete le akarja vál-tani iskolaigazgatói posztjáról Ács Szvitlanát. Gajdos Olga, a kulturális szövetség helyi elnöke március 11-én beadványt nyújtott be a Munkácsi 3. sz. II. Rákóczi Ferenc Középiskola igazgatója ellen a város polgár-mesterének. A beadványt Vaszil Petyovka Vaszil Kobalnak, a városi oktatási osztály vezetőjének továb-bította. »»

A Kárpátalján Sóstóként ismert aknaszlatinai üdülőövezetet elnyelheti a föld. »»

Hajdanán országos szinten is a legjobbak közé tartozott egy termelőszövetkezet a Tiszaháton. S a falvak, melyek földjét egybefogta a valamikori Határőr Kolhoz, sokat köszönhetnek annak az embernek, aki 35 évig vezette a gazdaságot, s támogatása révén Kárpátalja egyetlen magyar falumúzeumával, képtár-ral, öt iskolával, ugyanennyi művelődési házzal, vala-mint hét üzemmel lett gazdagabb Ugocsa délnyugati sarka. »»

A Beregszászi Járási Jóté-konysági Alapítvány, a Beregszá-szi Nyugdíjasok Petőfi Sándor Egyesülete, valamint a Vérke-parti öregdiákok szervezésében hagyományőrző - kapcsolatfej-lesztő találkozóra került sor a múlt szombaton. A rendezvény jótékonysági célokat is szolgált: minden adomány, felajánlás a Beregszász-ban készülő öregek otthonát segíti majd. »»

Az elmúlt hétvégén megyénkbe látogatott Mikola Poliscsuk, ukrán egészségügyi miniszter. »»

Nagy Zsolt a másodosztályú Vinnicától a téli átigazolási szezonban került az OSZK Zakarpattyához, s többek között az ő meggyőző teljesítményének is köszönhetően őrizte meg élvonalbeli tagságát az Ung-parti együttes. A 26 éves magyar futballista hamar közönségkedvenc lett, s a befejező játéknapon csapa-ta éppen az ő góljával búcsúzott győzelemmel lelkes szurkolótáborától. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó