2005. június 18., szombat                                                Országos közéleti lap                                                88-89. (16 981-16 982.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Legutóbb tavaly szeptember-ben került sor kihelyezett képvise-lői napra, de most ismét sikerült tető alá hozni egy ilyen rendez-vényt, mondotta Mikola Andrusz, a megyei képviselőtestület elnöke a Szolyván tett látogatás alkalmával. »»

Kárpátalján ma 22 280 egészségügyi dolgozó látja el a lakosság egészségvédelmét. »»

Varga Kálmán
A Magyar Nemzeti Kulturális Ö-rökség Minisztériuma jóvoltából meg-újult a benei református templom. A hálaadó istentiszteleten részt vett töb-bek között Varga Kálmán, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elnöke is. Ve-le beszélgettem el az általuk elvégzett munkáról. »»

A Premier League elemzésével lezárjuk az euró-pai topligákat bemutató összeállításunkat. »»

Dr. Halák László
Az újságíró az egyetlen, aki nemcsak azzal az alapjoggal ren-delkezik, hogy van sajtószabadság, hanem fel van ruházva előjogokkal és felelősséggel is – nyilatkozta lapunknak Dr. Halák László. »»

A Kárpátaljai Megyei Honismereti Múzeum 60 éve alakult meg. Tartogatnak-e ebből az alkalomból valami külön érdekességet, ha úgy tetszik kuriózumot a látogatóknak? – kérdeztük Fülöp Lajostól, a múze-um történelmi osztályának vezetőjétől. »»

Utaztatok már szakadó esőben, nyolcvannal re-pesztő, sárvédő nélküli, egyedi építésű chopperen? Nem? »»

Befejeződött a sorrendben 14. élvonalbeli orszá-gos labdarúgó-bajnokság. Az utolsó játéknap egyet-len nyitott kérdése az volt, hogy a Dnyipro, vagy az Iljicsivec indulhat-e az UEFA-kupában. Utóbbi gárda – a nagyszőlősi Pukánics Adriánnal a soraiban – éppen Ungvárra látogatott. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó