2005. június 16., csütörtök                                                        Országos közéleti lap                                                        87. (16 980.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Kárpátalja úthálózatának nagy része változatlanul kritikán aluli ál-lapotban van. Vitatkozni legfeljebb azon lehet, hol van a több, illetve nagyobb kátyú. »»

Gajdos István képviselő meghívására Kijevbe érkezett több, az európai migrációs folyamatokban jártas szakember. »»

A magyar államiság ezredéve alatt megannyi történelmi, művészi értéket képviselő egyházi és világi építmény nőtt ki a földből, szerte a Kárpát-medencé-ben. »»

Arról, hogy szűkebb pátriánkban milyen helyzet-ben van a média, s ezen belül a kisebbségi újságírás, a közvélemény bőven jut információhoz. Arról azonban nem sokat tudunk, hogy milyen újságírónak lenni a környező országokban. Az alábbiakban szintén ki-sebbségi sorban élő és alkotó kollégánk mesél a saját életükről, gondjaikról. »»

Ki ne találkozott volna már a vásárokon, piacokon, búcsúkon mézeskalácsárusokkal, mézesbábokkal, amelyeket nemcsak hajdanán, hanem ma is sátrak-ban árulnak. »»

Ötezer hrivnyát és helyreigazítást követel az Ukraj-nai Magyar Krónikától Brenzovics László, a Kárpát-aljai Magyar Kulturális Szövetség alelnöke becsülete, méltósága és szakmai tekintélye védelmében benyúj-tott keresetében. »»

Panaszával keresett fel a közelmúltban egy sa-lánki olvasónk, Fábián István, nem értve, miként emel-hette a bíróság az ötszörösére az első házasságából született gyermeke után fizetendő tartásdíja összegét. »»

Európai összeállításunkban ezúttal a Bundesligát vettük górcső alá, ami azért is érdekes, mert a német pontvadászatban magyarok (Szabics, Dárdai, Bódog, Lisztes), valamint az ukrán Voronyin is több-kevesebb játéklehetőséghez jutottak. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó