2005. június 14., kedd                                                             Országos közéleti lap                                                             86. (16 979.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Az ukrajnai politikai pártok regionális szerepéről volt szó azon a fórumon, melyet a Stra-tégiai Kutatások Nemzeti Intéze-tének kárpátaljai regionális fiók-intézete, az Adenauer Alapítvány ukrajnai képviselete és a me-gyei állami közigazgatás szervezett Ungváron. »»

Itt a nyár, a szabadságolások, a vakáció ideje. Milyen pihenési lehetőséget kínálnak és hogyan já-rulnak hozzá a gyerekek üdültetéséhez a szakszer-vezetek? »»

Ha Nagyszőlősön megkérdezünk tíz embert arról, hogy ki Jakab András, tízféle választ kapunk. »»

A közép-kelet-európai régió igazi nagy értéke az innováció, a tenniakarás és a tehetség. Ezek a fogalmak pedig felérnek a legbecsesebb természeti kin-csekkel – hangzott el Gazda Lászlótól, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnökétől Nyíregyházán, a XV. Kelet-Nyugat Nemzetközi Kiállítás és Vásár megnyi-tóján. »»

A fő profil a zöldségtermesz-tés, ezen belül is 20 áron a pa-radicsom, és főként a kordonos uborka. Ez utóbbi 1200 folyómé-teren. A forgolányi Mezei Erzsébe-ték számára – munkahely híján – ez jelenti a megélhetést. »»

Bírósági határozat alapján ismét Szubota Erzsébet Sala-mon polgármestere, aki ellen még április 14-én szavaztak meg bizalmatlansági indítványt a Salamoni Községi Tanács kép-viselői. »»

A nagyszőlősi Tulipán utca egyik családi házában még márciusban bekövetkezett tragikus gázrobbanás rejtélyes esetéről már kétszer is írtunk. »»

A Sahtar Doneck az utolsó előtti fordulóban Odesszában aratott győzelmével 2002 után másod-szor nyerte meg az élvonalbeli országos labdarúgó-bajnokságot. Mircea Lucescu csapata így a holnap-utánra előrehozott záró játéknapon tét nélküli meccset vív a hétvégén a Zakarpattyát legyőző Dinamo Kijevvel. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó