2005. június 11., szombat                                                Országos közéleti lap                                                84-85. (16 977-16 978.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Közel ötven ember szorgoskodik az Ungvári Nem-zeti Egyetem (UNE) új épület- szárnyának befejezetlen részlegén, hogy szeptember 1-jére minden készen álljon a magyar történelem és európai integrációs tanszék megnyitásához, nyilatkozta lapunknak az egy-etem szociális ügyek és beruházási kérdésekért fele-lős rektorhelyettese. »»

Visszakapta a felső kategóriát és a módszerész pedagógus címet Orosz Károly, a Derceni Középisko-la botrányos körülmények között leváltott igazgatója. »»

Manapság nemcsak európai példák, hanem egészségünk kímélése kapcsán is egyre több szó esik környezetünk tisztaságának megőrzéséről, jobbá tételéről. »»

Az UMDSZ legutóbbi elnökségi ülésén kijelölték azt az öt főt, akik a KMKSZ vezetése által kijelölt sze-mélyekkel tárgyalóasztalhoz ülnek. »»

Nemzetközivé dagadt a beregszászi székhelyű Ózon Kft. és a debreceni Éltex Kft. közös, titokzatos-sággal átszőtt hulladék- elhelyezési sztorija. »»

Bár nem rendelkezünk pontos statisztikai adatokkal, bizton állítha-tó, hogy amennyiben Kárpátaljával kapcsolatban valamilyen fórumon a könnyűipar kerül szóba, a jelen-lévők többsége azonnal az immá-ron száznál is több varrodára asz-szociál. Akkor sem járunk messze az igazságtól, ha a munkásgarnitúra létszámát e "műfajban" taksáljuk a legnagyobb létszámúra a megyében. Szakmai ünne-pük előestéjén mi is köszöntjük őket, annál is inkább, mert az említettekből kifolyólag igen sok olvasónk családját is érinti ez az ünnep. »»

Nehéz öt hónapot zárt az Ungvári Városi Belügyi Osztály, tájékoztatta a médiát Szerhij Dovbis, a megyeszékhely megbízott milíciafőnöke és első helyettese, Volodimir Vagin. A városban élénk alvilági élet folyik. Átlagban három óránként riasztják vala-milyen esethez a járőrkocsikat. »»

Beca József
A Szovjetunió egyetlen magyar születésű olimpiai bajnoka, a 76 éves Beca József jelenleg is Mun-kácson él, még mindig edzősködik. A CSZKA Moszkva egykori futballis-tája volt az első magyar, aki a szov-jet válogatottban szerepelt, majd ké-sőbb edzőként tizenhat válogatott labdarúgót nevelt. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó