2005. június 7., kedd                                                              Országos közéleti lap                                                              82. (16 975.) szám


Kárpáti Igaz Szó
A Kárpáti Igaz Szó hét munkatársa kilenc okle-velet vehetett át tegnap délben, az újságírók szakmai ünnepe alkalmából a megyei állami közigazgatásban rendezett ünnepségen. »»

A ballagás, az utolsó csengő megszólalása utáni napon tartott sajtótájékoztatót Herczog György, a me-gyei oktatási és tudományos főosztály vezetője. »»

Kárpátalján még csak az első lépéseinél tart az idegenforgalom Nyugaton közkedvelt formája: a falusi zöldturizmus. »»

A múlt héten került sor a XIV. Farmer-Expo Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Szakkiállításra Debrecen-ben. A szakkiállítás immár 14 éve szolgálja a mezőgazdaság-ban dolgozók tájékoztatásának javítását és biztosít helyszínt az egymás közötti kom-munikáció erősítésére. A kiállításon a legszélesebb gépkínálatból válogathattak a résztvevők, megtekint-hették az állattenyésztők és a tenyésztő szervezetek országosan legjobb tenyészeteit... »»

A Beregi Ünnepi Héten va-ló sikeres szereplés után Ung-váron adott hangversenyt a me-gyei filharmónia Magyar Meló-diák kamaraegyüttese. Kárpát-alja egyetlen hivatásos magyar zenei együttese, amely Koro-lenkó Ilonának, a tavaly szeptemberben kinevezett művészeti vezetőnek az irányításával működik, tehet-séges, felkészült fiatal zenészekből, illetve énekes szólistákból áll, amit ezúttal is bizonyítottak. »»

Néhány éve még számos kárpátaljai család szá-mára jelentett tisztes megélhetést a méhészet, ám a méz állami felvásárlásának megszűntével és az ázsi-ai méhatka megjelenésével nagyot fordult a kocka. »»

Az Oleg Blohin irányította ukrán labdarúgó-válo-gatott újabb nagy lépést tett előre a 2006-os német-országi világbajnokságra vezető göröngyös úton. »»

A Herszon megyei Szkadovszkban bonyolították le a IV. Ukrajnai Ifjúsági Nyári Sportjátékok leányfutball-tornájának döntőjét, amelyben az ország 5 megyéjé-nek 14 csapata mérte össze erejét. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó