2005. június 4., szombat                                                 Országos közéleti lap                                                 80-81. (16 973-16 974.) szám


Kárpáti Igaz Szó
A megyeszékhely belvá-rosában már hetek óta használják a szabálytalan helyen parkoló járművekkel szemben a kerékbilincset, de hamarosan újabb szigo-rításokra lehet számítani. »»

A vállalkozások hőskora lassan a múlté. Egyre többen választják a tudatos, számításokra alapozott, szakemberek által javasolt munkát. »»

Lapunkban is olvashattak az Ivano-Frankivszkban megtartott regionális fórumról, amelyen az Ukrajna területi berendezkedéséről szóló törvénytervezetet vi-tatták meg. Május végén pedig a romániai Szatmár-németiben rendeztek Integrációs törekvések és a ki-sebbségben élő magyarság címmel rangos tanács-kozást. »»

Véget értek a meghatározó európai élbajnokságok. A tavasz folyamán rendszeresen nyomon követtük az elit futball-bajnoksá-gok alakulását, most pedig egy rövid képet festünk a topligák végeredményéről, a legfontosabb tudnivalókról. »»

Minden túlzás nélkül állítha-tom: ide mindenkinek el kellene jönnie. Nekünk, kárpátaljai ma-gyaroknak meg különösképpen. És nemcsak Verecke kapcsán. A harmadik évezred generációja itt egy élő történelemóra keretében ismerheti meg az elmúlt ezer esztendő magyarságá-nak történeti és művészeti értékeit. »»

Ukrajnának egyetlen előnye van a tőle nyuga-tabbra fekvő országokkal szemben: a képzett, de olcsó munkaerő. Így a nyugati cégek is jól járnak, ha itt fektetik be a tőkéjüket tetszhalott gyáraink felél-esztésébe, illetve új vállalatok létrehozásába. »»

Lapunkban, így a nektek és rólatok szóló maga-zinunkban már többször olvashattatok arról, hogy érettségi után milyen továbbtanulási lehetőségek közül válogathattok idehaza és Magyarországon is. »»

Érdekes és váratlan hírt tett közzé a Boxing-talk.com internetes lap, amely szerint a WBC (Boksz Világtanács) szupernehézsúlyú ukrán világbajnoka, Vitalij Klicsko kész elfogadni a WBO (Boksz Világ-szervezet) friss bajnoka, Lamon Brewster kihívását, amellyel az amerikai öklöző akkor állt elő, amikor legyőzte a lengyel Andrzej Golotát. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó