2005. június 2., csütörtök                                                         Országos közéleti lap                                                         79. (16 972.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Pár évvel ezelőtt már jártam a nagyszőlősi Vino-hragyiv Szállóban, hogy riportot írjak arról a néhány árvízkárosult családról, melyek átmeneti otthonra lel-tek az akkor már jó ideje üresen kongó vendéglátó-ipari létesítményben. »»

Kárpátalja tanintézeteiben kedden tartották a tanévzáró ün-nepségeket. Az csengő ezúttal 15 314 érettségizőt és 19 372 általános iskolai végzőst bú-csúztatott az alma matertől. »»

Az egyre szaporodó illegális szemétlerakók or-szágszerte, de itt a Kárpátok lábánál is a legaktuáli-sabb és legégetőbb környezeti problémává léptek elő. »»

A tapasztalatok azt mutatják, hogy nem a pénz-hiánnyal van baj a megyében, hanem az irányítás nem tökéletes, fogalmazott Jevhen Olejnik, a megyei állami közigazgatás elnökhelyettese. »»

Felgyorsultak az események. Kárpátalján hetente fordulnak meg miniszterek, magas rangú kormány-tisztviselők. »»

Kárpátaljára látogatott a Magyar Vöröskereszt el-nöke, Habsburg György, Almacht Ottó elnöki tanács-adó, valamint dr. Kató Ernő főtitkárhelyettes. »»

A honfoglalásra siető magyarok kijevi emlékosz-lopától pár kilométerre épí-tette fel gigantikus edzőtá-borát a Dinamo Kijev koráb-bi elnöke, Hrihorij Szurkisz. A közel 20 millió dollárért épített létesítménybe csak külön engedéllyel lehet bejutni, de a szakvezető, Szabó József segítségével az Index körbejárta a pazar létesítményt. »»

Lebonyolították a megyei labdarúgó-bajnokság tavaszi idényének 7. fordulóját, amely szokás szerint újra foghíjasra sikeredett. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó