2005. május 24., kedd                                                             Országos közéleti lap                                                             74. (16 967.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Az UMDSZ alapító elnöke, a közelmúltban elhunyt Fodó Sándor emlékének adózva, a kegyelet és a tisztelet jegyé-ben kezdődött az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség II. kongresszusa a Beregszá-szi Művelődési Házban. »»

"Inforciós diverziónak" nevezte szombaton Julija Timosenko ukrán kormányfő a felmentéséről lábra kapott híreszteleséket, leszögezve, hogy közte és az államfő között változatlanul teljes a bizalom és baráti a kapcsolat. »»

Május 27–29-e között a megyeszékhelyen Euró-pa-napokat rendeznek. Ezzel kapcsolatosan Géczy János, a megyei állami közigazgatás külgazdasági, európai integrációs ás határokon átívelő együttmű-ködési kapcsolatok főosztályának helyettes vezetője elmondta lapunk tudósítójának: »»

Megható pillanatoknak le-hettek szemtanúi a média kép-viselői, amikor elkísérték Ran-dy Killent, a Touch ukrán–ame-rikai közös projekt elnökét, Báthoryné Tárczy Zitát, a prog-ram ukrajnai koordinátorát, va-lamint Matt Hagengrubert, a Peace Court mozgalom önkéntesét az ungvári járási Császlóci Internátus Iskolába, melynek lakói olyan mentálisan sérült gye-rekek, akikről lemondtak vér szerinti szüleik. »»

– Ha jós lennék, meg tudnám mondani, mi várható az esőzések után – mondja Szaniszló József, az Agrosztár kft. igazgatója. – De nem vagyok az. Ugyanis jelenleg még nem tudni, hogy mezőgazda-sági szempontból milyen nagyságrendű károk kelet-keztek a szélsőséges időjárás következtében. »»

Furcsa dolgokat produkál az élet... Alig egy éve, hogy a Kárpáti Igaz Szó Élő Újságját megrendeztük Péterfalván. Tet-tük ezt akkor azzal a szándékkal, hogy közelebb kerüljünk nagy-számú tiszaháti olvasótáborunk-hoz, s néhány, felhőtlen szórakozást ígérő órával ked-veskedjünk nekik. »»

A nemzeti és kulturális hagyományok ápolását nem lehet elég korán kezdeni. Ha a gyerek nem kedveli meg a könyveket, felnőtt korára aligha válik rendszeres olvasóvá, ha az iskolást egyetlen alka-lommal sem viszik el színházba, nem ismeri meg annak sajátos világát, a későbbiekben sem igen látogatja majd Thália otthonát. »»

Kimi Räikkönen a Forma-1-es Monacói Nagydí-jon sem talált legyőzőre, a McLaren finn versenyzője egészen elképesztő manőverekkel tarkított futamon szerezte meg az egyébként tükörsima győzelmet. A második a williamses Nick Heidfeld, míg a harmadik csapattársa, Mark Webber lett, a magát eltaktikázó Renault-val a világbajnoki pontversenyt vezető Fernan-do Alonso a negyedik helyen ért célba. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó