2005. május 19., csütörtök                                                        Országos közéleti lap                                                        71. (16 964.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Húszperces késéssel kezdődött tegnap dél-előtt Viktor Baloga sajtótájékoztatója. A megyei állami köz-igazgatás elnöke azért késett, mert elhúzódott a Ya-zaki vezérigazgatójával folytatott reggeli tárgyalása. »»

Bár legutóbb az Ungvár közelében lévő települé-seken sepert végig jégeső és heves vihar, az ítéletidő a megye más régióit sem kímélte. Nagy területeket borít belvíz, több helyen a vihar és a jég tett kárt épületekben, ültetvényekben, gyümölcsösökben. »»

A legutóbbi ukrajnai elnökválasztás alkalmával egy kisebb sátortábort ütöttek fel a megyei állami köz-igazgatás épülete előtt, s az akciót szervező ellenzéki csoportosulások zömében fiatal aktivistái az akkori hatalom távozását követelték. »»

Nuszer Ernő
Oleg Ribacsuk, az európai integrációs kérdésekért felelős uk-rán miniszterelnök-helyette és Baráth Etele, a Magyar Köztársa-ság európai uniós kérdésekkel foglalkozó minisztere megbeszélé-seket folytatott a két szomszédos megye vezetőinek, számos minisztérium magas ran-gú illetékeseinek részvételével a két ország határ menti megyéi sokoldalú együttműködése elmélyítésé-nek érdekében. »»

Már kevesen vannak, s egyre kevesebben lesz-nek azok a földijeink, akik fiatal korukban életre szóló tapasztalatot szereztek a szovjet rendszer valódi ter-mészetéről. Akik hosszú menetoszlopokban, gyalogo-san vonultak Szolyva és a Kárpátok behavazott hágói felé, majd bevagonírozva megjárták a GULAG lágereit. »»

Valljuk be őszintén, ilyen-tájt már mindenki várja azt a pillanatot, amikor megszólal az utolsó iskolai csengő. Hiszen a tanév embert próbáló feladat mind a tanárok, mind a diákok számára. Kemény munkában eltelt hónapok állnak mögöttük, melyek során termé-szetesen adódtak bőven problémák is. Nem kivétel ez alól a Nagypaládi Középiskola sem. Mégis bizakodó, derűs hangulatban érkeztek el a tanévzáráshoz. »»

A mintegy hatvan éve véget ért világháborúnak nemcsak emberek milliói váltak áldozatává, hanem épületek, műemlékek sokasága is. »»

Amint az várható volt, Samuel Eto'o, az újdonsült spanyol bajnok FC Barcelona kameruni labdarúgója bocsánatot kért a Real Madrid csapatától és szurko-lóitól korábbi kijelentéséért. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó