2005. április 23., szombat                                                         Országos közéleti lap                                                         59. (16 952.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Tisztelt olvasóink!
Sajnos, ezen a szombaton a megszokott, gazdag, tartalmas 16 oldalas Kárpáti Igaz Szót hiába várják. Az ok: értesüléseink szerint a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség vezetőinek szorgalmazására a lapalapítók megszavazták Kőszeghy Elemér főszerkesztő felmentését.
A történteket példátlan, a KMKSZ részéről politikai indíttatású leszámolásnak minősítjük, és határozottan tiltakozunk ellene.
Mivel lehetőségeink ugyancsak behatároltak, figyelemfelkeltésként, tiltakozásunk jeléül úgy határoztunk, hogy ma a már elkészült lapot nem adjuk ki. Ám e döntésünket, az olvasó érdekeit tiszteletben tartva, annyiban módosítottuk, hogy nyolc oldalon mégis megjelenünk.
Távolról sem Önöket, tisztelt Olvasók, akarjuk ezzel megrövidíteni, ám e támadások kereszttüzében nem tehetünk mást, mint azt, hogy világgá kiáltjuk a bennünket ért sértést, és felhívjuk a figyelmet arra, hogy egy magát magyarnak nevező szervezet el kívánja tiporni a legpatinásabb kárpátaljai magyar újságot. Sok tízezer olvasót fosztva meg így a hiteles tájékozódás, az ismeretszerzés lehetőségétől.
Szerkesztőségünk munkatársai a végsőkig elszántak. Minden törvényadta eszközzel harcolni fogunk a KMKSZ alantas módszere ellen. Jogorvoslásért folyamodunk az ukrajnai, az anyaországi, a nemzetközi szervezetekhez, nem riadunk vissza a sztrájktól sem.
Tisztelt Olvasóink!
Kérjük megértésüket és támogatásukat.
Kérjük, álljanak mellénk, segítsenek abban, hogy újra nyugodt körülmények között szolgálhassuk Önöket.
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó