2005. április 16., szombat                                                Országos közéleti lap                                                55-56. (16 948-16 949.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Tegnapelőtt kezdődött és ma ér véget Kijevben az a nagyszabású konferencia, melyen több mint ötven ukrán és magyar történész, politikus, közéleti szemé-lyiség vett részt. »»

Templomok, várak, kastélyok és más műemlékek őrzik a tovasuhant idők emlékét, idézik a történelmi eseményeket. »»

Bár még jócskán benne járunk a tanévben, de sok érettségiző már eldöntötte, hol szeretne tovább ta-nulni, melyik felsőfokú tanintézetbe kíván felvételizni. »»

Valóban a ruha teszi az embert? Lehet. De az biztos, hogy az öltözködésünk elárul arról, milyenek is vagyunk. Sőt, kreativitásunkat kifejezhetjük ezáltal. Egy jól megválasztott fazonnal ugyanis kiemelhetjük azt, ami szép rajtunk. És csalafintásan leplezhetjük hibá-inkat is. »»

Balla Pál
Életkora is jelzi: ahhoz a mű-vésznemzedékhez tartozik, amelynek tanítómesterei a kárpátaljai festő-iskola megalapítói, Boksay József és Erdélyi Béla voltak. Egy egész életre szóló útravalót kapott tőlük. »»

Folytatva az előző héten megkezdett, a kis- és középvállalkozásokról szóló országos áttekintésünket, az alábbiakban szólunk ezen képződmények profil szerinti rétegeződéséről, az ezzel kapcsolatos és pél-dának számító európai uniós helyzetképről, valamint a kárpátaljai vonatkozásokról is. »»

Háromoldalú találkozóra is sor került az ukrán–magyar tör-ténész konferencia (lásd lapunk címoldalát) keretén belül Ukraj-na fővárosában. »»

Az egészség a legnagyobb kincs – szoktuk mondani, ám valójában csak akkor fogjuk fel ennek az elcsé-pelt közhelynek a jelentőségét, ha olyan megrázó helyzettel kell szembe-sülnünk, mint amilyen Sváb Csabáé. »»

A Lombard-Pápa idegenben 6-0-ra verte a Va-sast, míg az élmezőnyhöz sorolandó DVSC, Újpest, MTK és a Győr is csak döntetlent játszott a magyar labdarúgó NB I 21. fordulójában. A címvédő Ferenc-város pedig ismét hatalmasat bakizott. A zöld-fehérek a sereghajtó Nyíregyháza otthonában kaptak újabb megmagyarázhatatlanul csúfos pofont. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó